• 40e internationale jeugdtoernooi VFC... wat een evenement!

  11 jun 2019
 • Wat een weekend! Wat een toernooi! En ook: wat een wind op zaterdag en... wat een fantastisch weer op zondag.

  VFC staat al jaren garant voor de organisatie van een toptoernooi. Een internationaal toernooi met teams uit tal van Europese landen maar ook teams van Betaald Voetbal Organisaties uit Nederland. Heel veel vrijwilligers zorgen ervoor dat het wedstrijdprogramma goed in elkaar steekt, de elftallen op tijd worden uitgenodigd, de velden er prima bij liggen, de catering goed is verzorgd, het afval heel netjes wordt afgevoerd, de hamburgers worden gebakken, de muziek is verzorgd, de wedstrijden op tijd beginnen en op tijd eindigen, alle vragen door de tegenstanders keurig worden beantwoord, de kleedkamers er top uitzien...

  Er is werkelijk teveel om te vertellen waar allemaal rekening mee moet worden gehouden.

  Naast het feit dat het toernooi er top uitziet was het dit weekend ook het weekend van de huldigingen. Zo kreeg Fred van Pamelen niet alleen een zilveren haringspeld uitgereikt door de burgemeester van Vlaardingen maar ook nog eens de zilveren KNVB speld. Het kon niet op. Zie hier voor het bericht over Fred.

  Jaap Jongejan werd verrast door het feit dat vanaf volgend jaar het toernooi naar hem is vernoemd. Het 'Jaap Jongejan International Tournament VFC'. En terecht klonk het veelvuldig op het Sportpark. Het verslag daarvan staat hier.

  We hebben weer kennis mogen maken met veel nieuwe voetbaltalenten en hopen natuurlijk dat het JJ toernooi nog vele jaren een vervolg zal gaan krijgen.

  Het bestuur van VFC wil alle vrijwilligers bedanken die het 40e Internationale Jeugdtoernooi wederom tot een succes hebben gemaakt. Het kan niet zonder vrijwilligers. Echt niet. Jullie hebben een fantastische job geklaard.

  Tot slot, een van onze huisfotografen is weer behoorlijk aan de slag geweest. En hier kun je de foto's zien, gemaakt door Theo Roeling. Veel kijkplezier!