• Na de nederlaag van vorige week was het de vraag hoe de jongens van VFC JO12-1 zich herpakt hadden. Met dezelfde 11 moesten ze vandaag de strijd aan met Hekelingen, waar in de voorbereidingen op het seizoen in verschillende samenstellingen al tegen gespeeld werd in oefenpotjes. Na eenmaal verlies en eenmaal gelijkspel, moest de stijgende lijn worden doorgezet en kon er niet anders dan gewonnen worden. Nu ging het om het echie, maar iedereen wist ook wel dat de beide teams goed aan elkaar gewaagd waren en dat dit niet makkelijk ging worden. Op een snikhete ochtend, konden we ook een hete wedstrijd verwachten.
    Hekelingen trapte af en VFC begon heel rommelig. Misschien overgemotiveerd, maar er werd veel op een kluitje gevoetbald en de bal kwam maar niet in de ruimte. Toch was de eerste corner voor VFC, maar deze leverde voor Hekelingen geen gevaar op. Uit een half kansje schoot Haiden nog enkele centimeters naast het goal, maar dat waren de enige wapenfeitjes in de eerste minuten. Ook Hekelingen stichtte wat gevaar, maar kwam door gezamenlijke verdedigende inspanningen van VFC niet tot scoren. VFC begon beter te voetballen en de druk op Hekelingen nam toe, maar er kon nog niet worden afgedrukt. Een schot van Mats na een goede aanval en een mooi balletje van Haiden werd geblokt, Ravi kopte net over uit een corner van Luca en Suheyl hield met een prachtige redding zijn doel schoon. Zo bleef het tot aan de eerste time-out 0-0, wat de verhoudingen goed weergaf, al was VFC enigszins de bovenliggende partij.
    Na de time-out schoot VFC meteen weer uit de startblokken met een uitbraak van Haiden en Jaylen die net van de bal gegleden werd, maar Hekelingen kreeg de eerste echt grote kans van de wedstijd. Suheyl kwam met de schrik vrij op een hard schot dat buiten zijn bereik maar net voorlangs ging. Toen de hartslag weer wat gedaald was, bleef Jaylen heel koel nadat Ravi hem na een prachtige uitbraak bediende van een niet te missen kans en hij schoot hard in de rechter onderhoek. Daar was de bevrijdende 1-0. Er ontstonden onderlinge irritaties bij de tegenstander en Hekelingen liet de koppies een beetje hangen. Het moment om door te drukken, maar een hard afstandsschot van Ravi eindigde via de handen van de keeper op de lat en de scheidsrechter floot midden in een veelbelovende aanval van VFC voor het rustsignaal. Zo ging VFC met een minimale voorsprong de rust in, waarbij het evengoed 1-1 had kunnen zijn na een gemiste kans van Hekelingen.
    Even wat schaduw en wat drinken was welkom bij een temperatuur van 30 graden en de zon vol op het veld, maar het waren vooral de toeschouwers die de verkoeling zochten. De jongens deden doodleuk nog een rondootje in de zon om het momentum niet te verliezen.
    Na de rust begon VFC echter weer moeizaam. VFC maakte het zichzelf behoorlijk moeilijk door de oplossingen niet voetballend te zoeken, maar door individueel gepriegel, wat bijna tot een tegengoal leidde. Hekelingen kreeg weer het geloof dat er wat te halen viel en na wederom slecht uitverdedigen viel daar dan de onvermijdelijke gelijkmaker. VFC leek wakker geschud en vrij snel na de 1-1 strafte Jahfenio heel koelbloedig en met de nodige arrogantie van heel dichtbij een grote fout in de verdediging van Hekelingen genadeloos af. Het moment lag weer bij VFC en kort na de 2-1 scoorde Luca na een prachtige individuele actie de 3-1. Hekelingen lag weer even op de knieƫn en het onderlinge schelden begon weer. VFC voelde dat het door moest drukken, maar het was Hekelingen dat na niet al te sterk verdedigend werk door mocht lopen en de aansluitingstreffer kon binnenschieten. Toch liet VFC zich niet uit het veld slaan en de keihard werkende Mats probeerde misschien net iets te veel wraak te nemen voor een onbestrafte overtreding na een mooie actie, waardoor hij zijn inzet op de paal zag belanden. Zo kon VFC niet uitlopen en Hekelingen kwam door een onhoudbaar afstandsschot weer langszij en zelfs op voorsprong toen de verdediging van VFC even uit elkaar lag na een onhandige wissel midden in een aanval van Hekelingen. Vlak voor de time-out was het echter Jaylen die de stand weer gelijktrok en zo konden de spelers en toeschouwers met een 4-4 stand even op adem komen. Het was een heerlijk spannend kijkspektakel.

    Het was duidelijk dat VFC niet van plan was te gaan verliezen. Faus riep de jongens bij elkaar in de gebruikelijke kring en na een keiharde yell gingen ze weer vol moed het veld in. Direct na de time-out werd een goal van Mees afgekeurd, omdat de scheidsrechter had gefloten voor een handsbal, waar de voordeelregel misschien meer van toepassing was. De vrije trap belandde vervolgens in de muur. VFC was nu duidelijk sterker en zette volle druk op de tegenstander. Winnen zouden ze! Met een gelijkspel werd geen genoegen genomen en via een prachtige aanval van Jahfenio op Luca, terug naar Jahfenio en eindstation Jaylen kwam VFC weer op voorsprong. Tot het eindsignaal bleef het een heerlijke bokspartij, waarbij Hekelingen zich niet gewonnen wilde geven. Ondanks de hitte bleef de wedstrijd intens en werd de adem ingehouden toen Hekelingen bijna de 5-5 maakte. Maar dat deden ze niet en daar was dan het bevrijdende fluitsignaal! Een prachtige teamoverwinning was binnen! 5-4. En misschien nog wel belangrijker, deze wedstrijd gaf heel veel informatie om op verder te bouwen, zowel tactisch als qua veldbezetting en posities. De verwachtingen voor de rest van het seizoen zijn hoog gespannen!

rfwbs-slide