• Algemene informatie G-voetbal

  Meedoen en het plezier staan voorop

  Sinds 1993 kunnen mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking binnen VFC voetballen. Omdat er binnen de reguliere competitie al werd gewerkt met de elftalaanduiding A tot en met F, werd automatisch voor de volgende letter in het alfabet gekozen (G). G staat dus niet - zoals vaak wordt verondersteld - voor de afkorting gehandicapt.

  Het VFC-G-voetbal is ooit begonnen met onderlinge, vriendschappelijke partijtjes. Nu spelen onze teams al jaren met wisselend succes in competitieverband. VFC beschikt over twee G-teams. Het uitgangspunt bij VFC is dat meedoen en vooral het plezier voorop staan.

  Voor het G-voetbal zijn door de KNVB aparte regels opgesteld. Een team bestaat meestal uit acht of negen spelers. Eventueel aangevuld met reservespelers. Er wordt gespeeld op een half veld met kleinere doeltjes. Verder bestaat er onder andere geen buitenspelregel. De competitiewedstrijden staan onder leiding van een (KNVB)scheidsrechter die indien nodig ook (gele en rode) kaarten kan uitdelen. Er worden twee spelhelften van 30 minuten gespeeld met een kwartier rust. De wedstrijden worden altijd begeleid door twee coaches. Het vervoer naar uitwedstrijden gaat met een spelersbus. De wedstrijden worden altijd op zaterdag gespeeld, het liefst binnen het tijdslot 11.30 - 14.00 uur.

  Om mee te spelen in de competitie, moet een speler minstens 15 jaar of ouder zijn. Er zijn geen mogelijkheden voor jeugdige spelers tot 14 jaar. Een team van vrijwilligers staat iedere week klaar om zowel de trainingen als de wedstrijden te begeleiden. Alle coaches, trainers en begeleiders dienen te beschikken over een recente Verklaring Omtrent het Gedrag ( VOG) verstrekt door Justis (de screeningsautoriteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid).

  Trainingen

  Er wordt bij VFC getraind op woensdagavond van 19.00 uur tot 20.00 uur. Er zijn meerdere trainers (waaronder een keeperstrainer) aanwezig om alles in goede banen te leiden. De hoofdtrainer is Wim den Hollander. Hij wordt daarbij geassisteerd door Peter Stouten en Gert Veldhoen. Meestal trainen we op veld 2C/D. Dat is een kunstgrasveld.

  Let op: Het is ook mogelijk om alleen met de trainingen mee te doen!

  Overige Activiteiten

  • Zaalvoetbaltoernooi (onderling tegen elkaar)
  • G-(trainings)Kamp
  • Thuistoernooi: Rinus Bentem Toernooi 
  • Uittoernooi voor alle G-spelers
  • 1x per seizoen een uitje
  • 2x per seizoen informatieavond voor ouders / begeleiders / verzorgers

  Special Olympics Nationale Spelen

  Een selectie van G-spelers heeft in 2022 meegedaan aan de Special Olympics Nationale Spelen. Deze werden gehouden in Twente. Het voetbal werd gespeeld in de gemeente Haaksbergen. Van 10 tot en met 12 juni werden de spelen gehouden. Onze G-spelers wonnen in de finale van Koedijk en kwamen met een gouden medaille weer huiswaarts!

  https://specialolympics2022.nl/

   

 • G-teams zoeken nieuwe spelers

  De twee teams zijn op zoek naar nieuwe spelers. Zowel mannen als vrouwen (minimumleeftijd 15 jaar) zijn van harte welkom om een keer te komen kijken op de training op woensdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur. Heb jij een lichamelijke en/of geestelijk beperking en wil je graag voetballen? Kom dan gerust langs op het VFC-complex om kennis te maken (veld 2C/D).

  Meer weten over G-voetbal? kijk op KNVB - Uitleg G-Voetbal

rfwbs-slide