• Corona regels bij VFC

  Update vanaf 1 augustus 2021:

  * Alle spelers en teams mogen trainen en wedstrijden spelen zonder enige beperkingen

  * Er mag publiek langs de lijn en op de tribune. Wel geldt nog steeds de 1,5 meter afstand. 

  * De kantine mag ook weer open. Ook hier geldt nog steeds de 1,5 meter en je wordt verzocht een zitplaats te kiezen.

  * De kleedkamers (en douches) kunnen weer gebruikt worden. Ook hier geldt hou rekening met elkaar! 

   

  Verder blijft gelden:

  - Als je niet fit bent, blijf thuis

  - Nies en hoest in je elleboog

  - Was regelmatig je handen

  - Mocht je positief testen, meld dit dan bij je trainer en houd je aan de quarantaine regels.

   

  Verwachting is dat er vanaf 20 september een nieuwe update te geven is.

   

  Update met ingang van 2 juni 2021:

  Vanaf 5 juni mogen de jeugdteams tot en met JO17 nog 4 weekenden wedstrijden spelen. Niet verwacht, toch gekomen. Wij vinden het fijn dat we dit seizoen toch kunnen afsluiten met voetbalzaterdagen die we lang hebben moeten missen.

  Wel zullen er ook voor deze 4 voetbalweekenden nog wat regels gelden:

  - Teams (bezoekend en thuisspelend) worden niet eerder dan een half uur voor aanvang van de wedstrijd verwacht
  - De kleedkamers zullen nog gesloten blijven:
  Kom in je wedstrijdkleding naar VFC
  Er kan NIET gedoucht worden bij VFC
  De kleedkamers kunnen ook niet gebruikt worden om je om te kleden!
  - De scheidsrechters hebben wel toegang tot hun eigen scheidsrechtersruimte
  - Begeleiders van bezoekende teams mogen ons VFC terrein op. Wel vragen we deze bezoekers voldoende afstand te houden van elkaar.
  - Per VFC team mogen er 5 begeleiders (trainers, leiders, vlaggers) mee per thuiswedstrijd. Kijk voor uitwedstrijden voor meer informatie op de site van de tegenstander. Dit kan namelijk per club verschillen!
  - Moet je je als speler afmelden voor de wedstrijd? Doe dit dan voor vrijdagavond 19 uur bij je eigen trainer/leider.
  - Het terras is wel open. Je kunt daar gebruik van maken als er voldoende plek is. Ingang is via de Burgemeester van Heusdenslaan. Registreert u zich bij binnenkomst even, zoals dat bij de horeca op dit moment gebruikelijk is. LET OP! U mag alleen vanaf het terras naar een wedstrijd kijken. De tribune is nog gesloten! 

  Wij kijken uit naar 4 mooie speeldagen! Tot zaterdag!

  NB Na de eerste zaterdag zullen we bekijken hoe alles is verlopen en zullen we waar nodig dingen aanpassen. Hou dus de site in de gaten.

   

  Update met ingang van 4 januari 2021

  In onderling overleg tussen bestuur en Corona commissie is besloten de komende twee zaterdagen (9 en 16 januari) niets aan te bieden in de vorm van extra trainingen of onderlinge wedstrijden.

  De trainingen voor de jeugd tm 17 jaar zijn deze week weer gestart. De trainingen vinden alleen plaats als trainers, leiders en/of ouders hier bereid toe zijn. Ook kunnen trainers altijd bepalen om een training af te lasten ivm verhoogd besmettingsgevaar. Als er geen trainer beschikbaar is, kan er helaas niet getraind worden.

  De onderlinge wedstrijden of extra trainingen op zaterdag zijn uitgesteld tot nader order. Wij wachten de persconferentie van 12 januari af en we volgen de adviezen vanuit de KNVB. Belangrijkste reden voor dit besluit is de verhoogde kans op besmetting en de verantwoordelijkheid die VFC draagt. De zaterdagen zijn naar onze mening te druk bezocht en die drukte willen we momenteel mijden.

  We hopen van harte dat de persconferentie weer positiever is en dat we snel de zaterdag voetbaldag weer terug kunnen opstarten.

  Dank voor uw begrip.

  Namens het bestuur

   

  Update met ingang van 14 oktober

  Met ingang van 14 oktober jl zijn de maatregelen vanuit de overheid helaas weer aangescherpt. Dit betekent ook voor het sporten weer nieuwe beperkingen.

  - Alle amateurwedstrijden vinden geen doorgang tot en met 10 november

  - Ook vriendschappelijke wedstrijden kunnen niet plaatsvinden

  - Er mag door de jeugd tm 17 jaar getraind worden op de bekende manier

  - Vanaf 18 jaar mag er wel getraind worden, maar alleen in groepjes van 4. Deze groepjes mogen tijdens de training niet wisselen.

  - Onderlinge wedstrijden mogen wel.

  - Complex blijft gesloten voor ouders en bezoekers.

  - Kantine blijft dicht.

  - Kleedkamers blijven dicht.

   

  Houd de berichten over extra trainingen en mogelijkheid voor onderlinge wedstrijden in de gaten bij de nieuwsberichten.

   

  We hopen elkaar snel weer te zien op het VFC complex, langs de lijn.

  Blijf gezond, en zorg een beetje voor elkaar!

   

  Update met ingang van 29 september tot en met 19 oktober:

  Sinds 29 september 18 uur gelden aanvullende maatregelen om de uitbraak van het coronavirus weer in te dammen. Dit betekent ook dat er extra maatregelen komen voor sportclubs.

  Vanaf 29 september tot en met 19 oktober is de kantine gesloten. Vanaf 29 september zijn ouders helaas niet meer welkom op het complex. Niet bij trainingen, niet bij wedstrijden. 

  Uiteraard willen we onze teams wel laten trainen en spelen met de voor hen bekende begeleiders. We hebben dan ook besloten om de volgende aantallen begeleiders per team toe te laten voor trainingen en wedstrijden:
  Pupillen tot en met JO12: maximaal 3 personen
  JO13 tm JO19: maximaal 5 personen
  Senioren selectie: maximaal 7 personen
  Senioren recreatief: maximaal 5 personen

  Ook voor uitwedstrijden geldt dat er geen publiek langs de lijn mag staan. Als u uw kind (tm 17 jaar) naar een uitwedstrijd rijdt, wordt u niet gezien als toeschouwer maar als begeleider. Dan mag u wel de wedstrijd bekijken. Ons advies is om dit zoveel mogelijk te beperken. Als u uw kind naar VFC brengt voor een training of wedstrijd bent u gewoon ouder en bent u helaas niet welkom. De begeleiding ligt dan in handen van de trainers en leiders.

  Voor trainingen en wedstrijden blijft gelden dat de kleedkamers gesloten zijn. Kom dus omgekleed naar de training of wedstrijd. 

  Deze 3 weken gebruiken we alleen de ingang aan de Sportlaan zijde. Net als in het voorjaar is de ingang aan de parkeeerplaats kant en de uitgang bij het geel-zwarte hek. 

  Als u uw kind komt brengen of halen, doe dit dan op de parkeerplaats en zorg ervoor dat de Sportlaan vrij blijft. Bij het wegrijden van de parkeerplaats graag linksaf zodat we de doorstroming optimaal houden.

  Voor bezoekende teams:

  U bent van harte welkom bij VFC. We zouden het zeer op prijs stellen als u niet met te veel ouders de wedstrijd van uw team komt bezoeken. We hebben ons immers aan de nieuwe maatregelen te houden.

  Houd 1,5 meter afstand van elkaar

  Registreert u zich bij binnenkomst via de QR code.

  Er zijn helaas geen kleedkamers beschikbaar, ook niet om om te kleden. We raden dan ook een ieder aan al omgekleed naar de wedstrijd te komen.

  Voor spelers of begeleiders die zich niet fit voelen? Meld je af en blijf thuis. 

  De ingang van ons complex is deze 3 weken aan de Sportlaan zijde. Mocht er hier geen parkeerplaats zijn, dan is er vast nog parkeerplek aan de Burgemeester Heusdenslaan. U moet dan alleen even omlopen om weer bij de ingang te komen.

  Algemeen:

  • Houd 1,5 meter afstand buiten het veld.
  • Nies en hoest in je elleboog.
  • Als je je niet lekker voelt, kom je niet naar een training of wedstrijd en meld je je af.
  • Als iemand uit je gezin koorts heeft of besmet is met Covid-19 dan blijf je thuis!

   

  ---------------

   

  Informatie tot 29 september 2020:

  Voor de spelers en bezoekende teams:

  • De kleedkamers zijn nog steeds gesloten. Dit betekent dat alle spelers in hun trainings- of wedstrijdkleding naar VFC moeten komen. Er is geen gelegenheid in de kleedkamers om je om te kleden of om na de wedstrijd/training te douchen.
  • Deze regel geldt voor alle teams.

  Voor wedstrijden:

  • Voor wedstrijden geldt dat voor-, rust- en nabesprekingen op het veld of buiten het veld buiten worden gehouden. Zodra dit buiten de lijnen van het veld plaatsvindt, houdt iedereen 1,5 meter afstand.
  • Elke speler heeft zijn of haar eigen bidon.
  • Wisselspelers houden ook 1,5 meter afstand als zij langs de lijn zitten.
  • Gebruik eigen hesjes bij warming up.
  • Zorg dat je omgekleed naar de wedstrijd komt. Het is niet de bedoeling dat je op de tribune, onder de tribune of in de gangen je gaat omkleden! Achter veld 1 of in de kooi is er gelegenheid om je wedstrijdshirt aan te trekken, maar zorg dat je de rest al aanhebt.

  Voor trainingen:

  • Buiten de lijnen wordt ook 1,5 meter afstand gehouden.
  • Iedere speler heeft zijn of haar eigen bidon.
  • Alleen trainers hebben toegang tot het ballenhok. De spelers komen daar niet.
  • Maak gebruik van eigen hesjes.
  • Zorg dat je omgekleed naar de training komt. Het is niet de bedoeling dat je op de tribune, onder de tribune of in de gangen je gaat omkleden!

  Voor bezoekers:

  • Als u het terrein van VFC wilt betreden bent u verplicht om zich te registreren via een QR code. De instructies vindt u bij onze ingangen. Mocht u er niet uitkomen? Vraag het gerust aan iemand in uw buurt.
  • VFC mag volgens de overheidsregels maximaal 250 bezoekers op het complex ontvangen. Dit is exclusief de spelers, trainers en scheidsrechters. Het zou kunnen gebeuren dat wij u helaas moeten teleurstellen omdat er te veel bezoekers op het terrein zijn. Wij vragen u om met 1 ouder per spelend kind naar de wedstrijd te komen. Op die manier kan er zeker bij de wedstrijden van onze pupillen van elk kind een ouder komen kijken.

  Langs de lijn of op de tribune:

  • Houd 1,5 meter afstand. Langs de lijn en op de tribune zijn stickers geplaatst om hier invulling aan te geven. Volg deze alstublieft.
  • Op de tribune mag je alleen zitten. Er zijn geen staanplaatsen meer langs het looppad (dus ook op de stukken waar geen sticker is geplakt!).
  • Geforceerd, hard stemgeluid is niet toegestaan langs de lijn.
  • Heb je klachten? Blijf dan gewoon thuis.
  • Was je handen goed voordat je naar VFC komt.
  • Volg de aangegeven looproutes.
  • Respecteer elkaars ruimte.
  • Als er geen plek meer is op de tribune, zoek dan een plekje langs de lijn.

  In de kantine:

  • Als je verkouden bent of griepverschijnselen hebt, mag je niet naar binnen. Blijf dan thuis.
  • Als je boven de 18 jaar bent, houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  • Als je binnenkomt, desinfecteer je handen.
  • Was je handen als je gebruik hebt gemaakt van het toilet.
  • Betaal zoveel mogelijk contactloos met je betaalpas of met je VFC-pas.
  • Als je binnen wilt blijven, kan dat. Neem dan plaats aan 1 van de tafels. Iedereen in de kantine moet na bestellen zitten. Er zijn dus geen staanplaatsen in de kantine. U hoeft zich niet apart voor de kantine te registreren, want dat heeft u al bij betreden VFC terrein gedaan.
  • Er is maximaal plek voor 75 personen. Is het vol, ga dan naar buiten.
  • Respecteer elkaars ruimte.

   

  Corona regels bij VFC: Wat te doen als je ziek bent?

  Aangezien het aantal besmettingen de laatste dagen flink stijgt, zou het kunnen dat ook binnen VFC spelers besmet raken. Dit is niets om je voor te schamen, maar het is wel iets waar we serieus mee om moeten gaan. Met als belangrijkste reden, je medespelers, je tegenstanders én de bezoekers van VFC beschermen.

  Om die reden willen we graag de volgende regels met een ieder delen:

  COVID-19 verdenking – laat je testen!

  • Als je denkt dat je COVID hebt dan moet je dit melden bij je trainer.
  • Je neemt contact op met de GGD en laat je testen.
  • Je blijft thuis totdat je de uitslag van de test hebt.
  • Bij een negatieve uitslag ben je weer welkom. Bij positieve uitslag blijf je thuis totdat je echt geen klachten meer hebt. Dit is minimaal 7 dagen plus 24 uur nadat je ziek bent geworden.

  We kunnen niemand verplichten om zich te laten testen. Als je zeker weet dat je COVID-19 hebt en je besluit je niet te laten testen dan verwachten we dat je de volgende regels volgt:

  • Als je het zeker weet, en je besluit om je niet te laten testen, meld je dit bij je trainer.
  • Je blijft dan thuis en kan 2 weken niet komen trainen of spelen. Dit wordt uiteraard langer als je klachten nog niet weg zijn. 
  • Je bent pas welkom als je 24 uur klachtenvrij bent.

  Is er iemand in je gezin besmet?

  • Blijf minimaal 10 dagen in thuisquarantaine
  • Laat je testen als je ook klachten krijgt
  • Als je geen 1,5 meter afstand thuis kunt houden, blijf je thuis totdat je huisgenoot 24 uur klachtenvrij is.

  Voor meer informatie zie hier de leefregels van het RIVM voor huisgenoten: https://lci.rivm.nl/informatiebriefhuisgenootthuis

  We hopen dat een ieder bovenstaande regels naleeft. Wanneer spelers zich niet aan deze regels houden, dan zal VFC besluiten om spelers niet mee te laten trainen of spelers. Zij zullen dan worden weggestuurd.

  We hopen op ieders medewerking en begrip.

  Het bestuur

rfwbs-slide