• Het is een tijdje stil geweest. Dat heeft te maken met “timing”. Je wilt iets bekend maken, maar worstelt met de vraag wanneer dit het beste moment is. Maar je kan niet blijven uitstellen. Zo had ik graag de naam van de nieuwe trainer voor Zaterdag1 willen bekend maken. Nog even geduld.

  Dat het prestatief zondagvoetbal bij VFC stopt, is inmiddels wel ingedaald. VFC heeft afscheid genomen van de trainers en maakt met een nieuw elan het seizoen af. Onder leiding van Tim Stad, Colin Huis in’t Veld en Roy van de Graaf hebben onze mannen hun tweede adem gevonden en spelen met veel energie. Er worden in ieder geval weer punten gepakt. Goed om dat te zien.

  Wetend dat dit het laatste seizoen van Zondag 1 is, willen wij met een gepast programma de 110 jaar zondagvoetbal afsluiten. De laatste competitiewedstrijd tegen Bloemendaal op 26 mei zal dan ook niet ongemerkt gespeeld worden. Volg hiervoor de speciale berichtgeving op de site. De bedoeling is in ieder geval op een VFC gepaste en waardige wijze met een “uitverkocht” Kwekkersdrome afscheid van de zondagselectie te nemen. We hopen dan veel leden en oud leden die dag te ontmoeten samen met de tientallen oud eerste elftalspelers, trainers, verzorgers, enz.

  Ook Zaterdag 1 en 2 houden een koppositie in het zicht. Er vol voor gaan moet het credo zijn. 

  Het is ook de tijd van de trainers perikelen. Haast dagelijks worden we op de hoogte gebracht van de wisselingen op dit gebied in de regio. Met verbazing zie je trainerswissels waar elke sportieve logica ontbreekt. Uitgesproken ambities die haaks lijken te staan op de keuze die daaraan gekoppeld is. Het blijft voor de buitenstaander een intrigerend wereldje. Wel leuk trouwens.

  Jan Stijger

  De tussenstand

  Op deze link kunt u zich aanmelden voor de lunch: vfczondag@outlook.com

rfwbs-slide