• Het eind van de reguliere competitie is in zicht. Ook een moment om de sportieve balans op te maken. Een lastige opgave. Immers wat wordt jouw referentiekader?

  1. De stand op de ranglijst?
  2. Het plezier wat je met elkaar beleefd hebt?
  3. De mate van ontwikkeling die je doormaakt?

  Als ik nu een volgorde zou moeten aangeven, wordt het 2-3-1. Maar niet per ongeluk sprak ik over de sportieve balans. Er zal altijd een zeker evenwicht moeten zijn tussen de twee P’ees: Presteren en Plezier. Eén ding is zeker. Zonder Plezier met elkaar wordt er niet gePresteerd.

  Bij het maken van zo’n seizoenbalans benoem je al snel de successen. Ga ik nu ook doen, althans een aantal. Ik vergeet er ongetwijfeld. Het lastige bij de jeugd is, dat er tussentijds veel kampioenschappen te behalen zijn. Zo krijgen de pupillen bij een kampioenschap een fraai diploma en uiteraard het goudgele patatje.

  Een paar in het oog springende resultaten mogen best even onder de aandacht gebracht worden. In volstrekt willekeurige volgorde:

  Het debuterende Zaterdag 3 werd ongeslagen kampioen. Gefeliciteerd, maar elk ander resultaat had zwaar teleurstellend geweest.

  G-1 kampioen! Na een ontzettend spannende eindfase waarin OranjeWit de grootste concurrent was, werd door een 5-0 zege op Excelsior’20 het kampioenschap in de voorjaarscompetitie eerste klasse behaald. Een teamprestatie van jewelste.

  Zaterdag 2 plaatste zich voor de nacompetitie. Een prachtige mogelijkheid om een goed seizoen met promotie af te sluiten. En belangrijk voor het doorontwikkelen van het team.

  En natuurlijk het prima presteren van de O23-1. Twee prima prestaties markeren toch wel hun seizoen. Promotie naar de tweede divisie en het bereiken van de halve finale van de KNVB bekercompetitie. Hierin werd nipt verloren van Rijnsburgse Boys.

  Onze Zondag1 is zoals jullie weten nu echt aan zijn laatste wedstrijden begonnen. Wederom een oproep aan alle leden: Kom naar de uitzwaaiwedstrijd op 26 mei aanstaande tegen Bloemendaal. Dan zorgen we samen voor een waardig afscheid van het prestatie voetbal op zondag.

  Vergeef me als je vindt dat jouw team hier ook bij had moeten staan. Alle teams verdienen onze aandacht. Zet m op voor de laatste paar wedstrijden. En ja, geniet er vooral van.

  Jan Stijger

rfwbs-slide