• Afgelopen weekend was het 52ste internationale jeugdtoernooi “Jaap Jongejan”.

  Fred van Pamelen en zijn secondanten zijn maanden in de weer geweest met de organisatie. Een hels karwei. Maar uiteindelijk stond het weer als een huis. Een vol programma met veel teams. Alle ingrediënten voor een mooi toernooi. En dat werd het zeker voor de deelnemende teams. Het weer was een echte tegenvaller. Maar daar heb je geen invloed op. Maar wat moet je met teams die op het laatste moment afzeggen? Fred kreeg vanaf donderdag 9 afzeggingen. Negen teams die op het laatste moment niet kwamen. Schandalig met het gemak waarmee dit gedaan werd. Men realiseert zich niet wat voor invloed dit heeft op de organisatie, de in-en verkoop van eten drinken enz.

  Fred is een onverbeterlijke optimist. Steeds weer paste hij het schema aan zodat het toernooi een toernooi bleef. Natuurlijk hielp het niet dat wij niet op onze vaste Pinksterweekend konden spelen. Volgend jaar weer wel. Fred is fenomenaal. Was nu al weer bezig met volgend jaar. Woorden te kort om Fred en zijn companen te bedanken. De kinderen hebben een fantastisch toernooi gehad dankzij de vele vrijwilligers die op tal van fronten actief waren.

  In datzelfde weekend werden de Special Olympics in Brabant gehouden. Onze G voetballers hebben zich daar kranig geweerd en behaalden de zilveren medaille. Een mooi verslag hiervan was in nieuwsblad Vlaardingen en het AD te lezen. Geweldig gedaan !

  Komend weekend de finaledag van het Vlaardingsch kampioenschap. VFC is daar zoals gebruikelijk in veel finales vertegenwoordigd. Komt allen naar het complex van DVO om onze jongens aan te moedigen.

  Een mooie afsluiting van een bijzonder seizoen. Voor straks iedereen een fijne vakantie gewenst. Nu even geen voetbal. Althans, het EK vraagt natuurlijk onze steun voor Oranje. Veel plezier daarbij.

  Jan Stijger

rfwbs-slide