• Het was in alle opzichten een sombere dag voor de amateurclubs.  Geen publiek en dus ook geen inkomsten ook het weer liet zich niet echt van zijn beste kant zien. De thuisclub wist natuurlijk wat ze moesten doen en dat was winnen van VFC om dichterbij te komen  met nog een wedstrijd te goed. Het was direct al duidelijk wat de ploegen wilden. VFC in balbezit en GHVV”13 snel en direct op de bal om het ritme van VFC er uit te halen.

  Voor beide ploegen kwamen er kansen en het dichtstbij was VFC maar met snelle reddingen was het Erwin van Trigt die de thuisclub op de been hield. GHVV’13 probeerde er met snelle counters er uit te komen om gevaar te stichten voor het doel van goallie Max Verkade. Zo ook in minuut 29 een counter via de linkerkant en Ferry van der Spuij worstelde zich door de verdediging in de zestien en via de kluts kwam de bal bij de vrijstaande Danny van der Spuij  die de bal achter de keeper van VFC schoot  1-0

  VFC was even van slag en GHVV’13 kreeg nog 2 kansen om de score op te voeren. 1 net naast en 1 was er een katachtige redding van Max Verkade van VFC. De rust werd bereikt met een minimale voorsprong van 1-0 .

  Na de rust eenzelfde spelbeeld met dit verschil dat de balcirculatie omhoog ging bij VFC.   GHVV’13 was even verrast en met een vrije trap op de zestien voor VFC was er direct alle hens aan dek voor de thuisclub.

  De vrije trap werd in de 5 meter gebied gebracht en daar stond Ninno Netten vrij om de ploegen weer op gelijke hoogte te brengen. 1-1. We zitten dan pas in minuut 46.

  GHVV’13 was van slag en VFC ging zoeken naar de 2e goal.  Een paar keer waren ze dichtbij maar Erwin van Trigt kon het gevaar nog steeds pareren. Langzaam kwam GHVV weer in het spel en ook een paar kansen waarvan er 1 best wel een doelpunt had mogen opleveren maar Ken Luyendijk miste de scherpte om het af te maken na een mooie aanval van de thuisclub.

  In minuut 70… een aanval van VFC over links via van Mil, die de bal direct de zestien in gooit. Dimitri van der Meer staat klaar om de bal achter Erwin van Trigt te schuiven, 1-2 .

  Even leek het erop og GHVV’13 het erbij liet zitten maar de mentale veerkracht van de ploeg kwam weer boven water. Langzaam werd VFC terug gedrukt op hun helft en in minuut 79 een overtreding aan de rechterkant van de zestien van een verdediger van VFC. Vrije trap voor GHVV’13. Jordi Breestraat achter de bal en schoot hem met een mooie krul in de linkerbovenhoek en liet doelman Max Verkade kansloos  2-2 .

  In de resterende minuten gingen beide partijen nog voor de winst en het dichtstbij was VFC.

  Een terugspeelbal op Erwin van Trigt, die gleed uit in zijn zestien en de bal dreigde het doel in te rollen. Met alle krachten die hij nog had kon hij er nog een corner van maken.

  Bron: www.VoetbalRotterdam.nl 

rfwbs-slide