• Het is dringen in het linker rijtje van de tweede klasse E want tussen koploper SVC’08 en nummer 7 CWO zit slechts een verschil van drie punten. In dat rijtje is VFC vijfde met 19 en volgt Cion (samen met CWO) met 18 punten. Zaterdag treffen ze elkaar aan de Sportlaan. Voor beiden geldt het erop-of-eronder. De verliezer haakt (in ieder geval even) af.

    De mannen van de trainers Bas van Loenen en Najim Nasri zijn op twee fronten kansrijk. De zaterdag-Kwekkers hebben zicht op de koppositie en voeren na drie achtereenvolgende overwinningen het klassement van de tweede periode aan. “Wil je de stap omhoog maken, en dat willen we best, dan mogen we geen punten morsen”, beseft Van Loenen. In dat kader wijst hij op de ook voor tweedeklassers aangescherpte degradatie. “Op een paar echt zwakke ploegen na, staat de rest dicht bijelkaar. Vandaar, dat we in het begin na twee nederlagen, vier gelijke spelen en slechts één overwinning wat bezorgd werden. Inmiddels hebben we duidelijk gemaakt, dat we wel degelijk een vuist kunnen maken en van iedere tegenstander winnen. Al heb je daar soms, zoals in november tegen het betere CWO, een engeltje op de schouder nodig.”

    Van Loenen gebruikt die gewonnen partij tegen de buurtgenoot als bruggetje naar de stelling, dat de verdediging, zelfs zonder de aan de knie geblesseerde Daan Smith, een moeilijk omver te kegelen bastion is. “Die staat als een huis”, ziet hij. “Daarnaast staat er een team, dat er ook in de andere linies voor gaat. We hebben een geweldig trainingskamp achter de rug. De vriendschap was al hecht, maar kreeg daar een extra zetje.” Of dat helpt om Cion te kloppen, zal moeten blijken. Zaterdag oefende VFC bij Rijsoord en won met 0-2. Aan de voorbereiding kan het dus niet liggen.

    Bron: Groot Vlaardingen
    Foto: Groot Vlaardingen

rfwbs-slide