• Even voorstellen: JO13

  14 jul 2020
 • Vandaag het stokje naar de 2 mannen van de JO13: twee spelers uit onze Zondagselectie. Mooi om te zien dat onze spelers ook trainers zijn en op die manier hun talenten doorgeven aan onze jeugdspelers!

  Hoofdtrainer Jim

  Mijn naam is Jim Meinen, ik ben 20 jaar en speel al vanaf mijn 6e bij VFC. In 2011 begon ik als trainer bij de Kwekkertjes en ben zo doorgegroeid naar de JO9, JO11 en JO12. Aankomend seizoen zal ik de trainer worden van de JO13.

  Afgelopen 4 jaar heb ik de opleiding Sport en Bewegen gedaan en na de zomer begin ik met de studie Fysiotherapie, om hopelijk over 4 jaar fysiotherapeut te worden. In de tussentijd wil ik mijzelf ook als trainer verder ontwikkelen. Daarom zal ik in november ook starten met de KNVB-cursus voor UEFA C-diploma.

  Mijn doel, wat ik wil bereiken met de spelers, is dat iedere speler zich optimaal ontwikkelt en dat wil ik bereiken door iedere speler op hun eigen niveau uit te dagen. Ook vind ik het mentale aspect erg belangrijk, dat wanneer je iets wilt je ervoor zal moeten werken. Bijvoorbeeld wanneer je 200 keer wilt hooghouden, je dat alleen lukt als je oefent. Dat geldt hetzelfde voor school, wil je een goed cijfer? Dan moet je daarvoor werken. Ik hoop dat ik alle spelers kan stimuleren en motiveren om elke dag op elk vlak hun uiterste best te doen.

  Ik kijk erg uit naar aankomend seizoen, hopelijk loopt alles voorspoedig zodat wij na de zomerstop weer heerlijk kunnen voetballen!

  Assistent-trainer Remco

  Ik ben Remco Rook en in de afrondende fase van mijn master Applied Physics aan de TU Delft. Ik loop momenteel stage bij Ramlab, waar we werken aan de ontwikkeling van een 3D printer voor metaal. Eind juli is deze stage en dus ook mijn studie afgerond. Dan zal ik op zoek gaan naar een leuke baan in de technische sector.

  Zelf speel ik al heel mijn leven bij VFC. Gestart in de F8 op 6 jarige leeftijd en nu al 6 jaar in de zondagselectie met veel plezier. Vorig jaar ben ik gestart met training geven als assistent van Jim bij de O12-1.
  Vorig jaar heb ik veel meegekeken hoe Jim het deed. Hij heeft al veel ervaring met training geven en kent al de spelers al een paar jaar. Ik probeerde hem daarbij aan te vullen met mijn ervaring als voetballer en daarmee vooral te fungeren als sparringpartner voor Jim. Volgend seizoen wil ik mezelf ook ontwikkelen in de coaching naar de spelers toe op de training en tijdens wedstrijdbesprekingen.

  Er zijn twee hoogtepunten uit mijn eigen voetbalcarrière die gelijk naar boven komen. Het kampioenschap in mijn laatste jaar bij de jeugd waar ik met veel vrienden samenspeelde en het Vlaardings kampioenschap dat we 2 jaar later bij de senioren wonnen in de finale tegen CION.

  Als laatste boodschap heb ik aan de Kwekkers: de bal kan altijd terug.

rfwbs-slide