• Fysiotherapie

  De Vrienden van VFC en Fernhout Fysiotherpie hebben sinds enkele seizoenen een samenwerkingsverband. De (sport)fysiotherapeuten van Fernhout Fysiotherapie zijn gespecialiseerd in het behandelen van acute en chronische blessures van spieren, pezen, gewrichten en gewrichtsbanden, die zijn ontstaan tijdens of door het sporten. Vooral met blessures die veel voorkomen in het voetbal hebben de fysiotherapeuten ervaring.

  De fysiotherapeut behandelt ook andere blessures die een belemmering vormen bij het sporten. Zo komt de sporter zo goed en snel mogelijk weer op het gewenste niveau. Kort na het ontstaan van een blessure kan iedereen terecht bij een fysiotherapeut, maar ook in een later stadium of voor en na een operatie. De fysiotherapeut kan het gehele revalidatietraject begeleiden, inclusief de veldrevalidatie.

  Behandelwijze fysiotherapie

  Het intakegesprek bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek en duurt ongeveer 25 minuten. In het gesprek zal de therapeut u vragen stellen om een beter beeld te krijgen van uw klacht(en); bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Dit gesprek zal digitaal worden vastgelegd in een persoonlijk dossier.

  Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de therapeut eventueel testen kan uitvoeren. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met u beslist de therapeut of therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de therapeut met u een aanpak voor de verdere behandeling. Zo is er meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolgtraject.

  Gedurende de behandelperiode zal regelmatig de voortgang met u worden besproken en geƫvalueerd. Wanneer door- of terug koppeling nodig is naar uw huisarts, uw sportarts, uw medisch specialist of andere paramedici, zal dit in overleg met u worden besproken. Wij zullen u eventueel begeleiden wanneer uw behandeling voort wordt gezet bij een specialist, zodat u bij de juiste specialist komt voor uw klacht(en).

  Vragen?
  Voor overleg of medische vragen, is Fernhout Fysiotherpie bereikbaar via:

  Website: www.fernhoutfysiotherapie.nl
  E-mail: info@fernhoutfysiotherapie.nl
  Whatsapp of telefonische: 06-42744321

   

rfwbs-slide