• VFC G1 - SEV G1
    27 Jan 2024, 13:00 - 14:15 uur
    Scheidsrechter: Roel van Oers

Op deze zonnige winterdag is het prima weer om te voetballen. De temperatuur is 8 graden, maar door het zonnetje voelt het warmer. Onze gasten komen uit Leidschendam voor de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie. De spelers van SEV arriveren netjes op tijd. We spelen op veld 3: natuurgras. Scheidsrechter is Roel van Oers.
    Ons team is niet compleet. Door vakanties en blessures missen we Pascal (VFC), Wesley V (VFC), Dylan (VFC) en Danny (VFC). Met 9 teamspelers hebben we dus slechts één wisselspeler.

Als de wedstrijd begint gaat VFC de aanval in. Via een corner komt de bal voorlangs het doel. Helaas wordt er door de spitsen te laat op gereageerd. Zo gaat een eerste kans aan onze neus voorbij. SEV daarentegen doet het beter bij één van hun volgende aanvallen. In de 3e minuut valt onverwacht het eerste doelpunt. Eén van de spelers van SEV weet de bal over de doellijn te krijgen. Hij brengt daarmee de stand op 0-1. De spelers van VFC hadden dit niet zo snel verwacht.

De beide ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. De aanvallen gaan over en weer. Vaak stranden ze in de verdediging of zijn het de keepers Haydar (SEV) en Jeroen (VFC) die de bal weten tegen te houden. Het voelt een beetje stroef aan. In de 18e minuut heeft SEV een mooie kans om te scoren. In een aanval wordt de bal van rechts strak aangespeeld voor het doel. Arjan (SEV) komt snel in en probeert te scoren. Hij komt echter net een fractie te laat. Hij ziet de bal links aan zijn neus voorbij gaan. Goede actie!

Het is moeilijk om door de verdediging van SEV te komen. Toch lukt het Derry (VFC) wel. Wat kan hij toch goed snelheid maken. Via de rechtervleugel gaat hij als een speer er vandoor en weet hij de bal bij zich te houden. Dan, op het juiste moment, schiet hij de bal naar het doel. Keeper Haydar (SEV) reageert te laat. De bal zit in het doel: 1-1.

Er worden best wel veel corners binnengehaald door beide ploegen. Over en weer maken ze het de verdediging flink moeilijk. Dat zorgt er voor dat in de eerste helft tot twee keer toe de bal ook buiten het terrein van VFC wordt geschoten. Gelukkig is coach/trainer Peter (VFC) bereid ook de rol van ballenjongen op zich te nemen. Zo komen de ballen weer terug op het veld.

In de tweede helft zien we dat er wat feller gevoetbald wordt. Waar het in de eerste helft wat stroef liep, lijkt het in de tweede helft allemaal wat soepeler te gaan. We zien Brian (VFC) in de eerste aanval al meteen op doel schieten. Helaas wordt de bal tijdig onderschept. Even later zien we Wesley S (VFC) onderuit gaan. Veel te hard komt Arjan (SEV) in. Naast de blessure levert het VFC een vrije trap op. Jeffrey (VFC) neemt deze en schiet rechtstreeks op doel. Helaas levert het geen doelpunt op.

In de 36e minuut krijgt SEV een vrije trap. De VFC-ers besluiten om een muurtje op te stellen. Bart (VFC), Brian (VFC) en Jeffrey (VFC) zijn de 'vrijwilligers'. Dat muurtje is maar goed ook, want de bal belandt tegen één van de spelers in de muur. Goed verdedigd mannen!

Dan in de 39e minuut is er weer een aanval van VFC waarbij Derry (VFC) over de rechterzijde terrein wint. De tegenspelers van SEV moeten alle zeilen bij zetten om onze 'Roadrunner' bij te kunnen houden. Dat lukt dus niet en zo kan Derry (VFC) flink naar voren komen. Hij speelt de bal voor het doel. Goed gezien, want daar staat Rick (VFC) op de juiste plek. Zo schopt hij op zijn beurt de bal links het doel in. Daarbij wordt keeper Haydar (SEV) compleet omzeild. De stand komt daarmee op 2-1.

In de 41e minuut zijn Wesley S (VFC) en Arjan (SEV) in duel. Op een gegeven moment buitelen ze beide over elkaar. Het lijkt wel of er een potje judo wordt gespeeld. Arjan (SEV) bovenop en Wesley S (VFC) geveld op de (voetbal)mat.

In de 44e minuut is er een Vrije Trap voor SEV. In het spel belandt de bal onbedoeld tegen de arm van Brian (VFC). Overduidelijk 'hands'. De scheidsrechter heeft het gezien en Brian (VFC) erkent direct het gebeurde. De vrije trap wordt snel genomen en het spel gaat verder.

Zo tegen het einde van de wedstrijd verdwijnt er voor de 3e keer een bal over de - best wel hoge - hekken die het VFC-terrein omgeven. Weer werk voor onze ballenjongen Peter (VFC). Hij is ook van alle markten thuis: coach, trainer, luisterend oor en ... ballenjongen. Dikke duim verdiend!!

VFC speelt behoorlijk aanvallend. De spitsen van VFC laten zich niet afleiden door de tegenspelers. Derry (VFC) laat zien dat hij aan het einde van de wedstrijd nog steeds genoeg energie heeft voor een forse sprint. Hij kan opnieuw de bal goed voorzetten. Wederom staat Rick (VFC) op een uitstekende positie. Voor de tweede maal in deze wedstrijd weet Rick (VFC) te scoren. Zo komt de stand op 3-1.

In de laatste minuten weten Jeffrey (VFC) en Angelo (VFC) het nog spannend te maken. Jeffrey (VFC) weet met een stevige kopbal de aanval van SEV af te slaan. Goed verdedigd! Angelo (VFC) doet een goede poging met een gericht schot op het doel van SEV. Helaas gaat het net links naast. Mooie kans!

Dan klinkt het eindsignaal van scheidsrechter Roel van Oers. De eindstand is 3-1. VFC mag de wedstrijdpunten in Vlaardingen houden.

De wedstrijd liep in de eerste helft wat stroef. Er waren duidelijk wat spanningen waar te nemen, maar gelukkig ontspoorde deze wedstrijd niet. In de tweede helft verliep het voetballen wat soepeler. Daarentegen werd er ook wat harder gespeeld. Dat leidde tot enkele pijnlijke momenten. Soms zelfs te horen, zoals bij Sidney’s (VFC) duidelijke 'AU'. Uiteindelijk wist VFC de wedstrijd naar zich toe te trekken ondanks de slechte start. De kop is er af!