• Pim Mudde stapte vijf jaar geleden met zijn teamgenoten over naar de zaterdagtak van VFC. De aanvoerder is met zijn elftal het seizoen ijzersterk begonnen, tot nu toe won de ploeg zeven van de acht gespeelde wedstrijden. We spraken met Pim over zijn carrièreverloop, het huidige seizoen en zijn hoogte- en dieptepunten.

  Op zijn zesde begon het allemaal bij VFC voor Pim. “Voor mij was het echter snel duidelijk dat ik naar VFC wilde, omdat mijn schoolvrienden daar ook gingen voetballen. Ik ben begonnen in de F10 en heb de jaren daarna alle eerste elftallen in de jeugd doorlopen. Na de A1 heb ik de overstap gemaakt naar de zondagselectie van VFC. Hier kwam ik al snel in het eerste team terecht.” Na twee jaar zondag koos de leider samen met zijn teamgenoten ervoor om over te stappen naar de zaterdagtak van VFC. “Gelukkig dacht VFC met ons mee en zodoende zitten wij nu in ons vijfde seizoen op de zaterdag.”

  VFC is het seizoen uiterst sterk begonnen, de ploeg heeft zeven van de acht wedstrijden gewonnen. “We zijn het seizoen zeer goed begonnen. Deze overwinningen geven vertrouwen voor het vervolg van de competitie. Het is nu natuurlijk zaak dat we deze reeks vasthouden. Wij willen als team graag de stap naar de tweede klasse zetten. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de kwaliteiten hebben om op dit niveau goed mee te kunnen.”

  In zijn tweede seizoen in de selectie promoveerde Pim met VFC naar de derde klasse. “Het kampioenschap wisten wij binnen te slepen door een paar wedstrijden voor het einde van de competitie te winnen. We versloegen onze directe concurrent Victoria’04 met een goal in de allerlaatste seconde. De feesten na deze wedstrijd en onze kampioenswedstrijd zal ik niet snel vergeten. Op nog een jaar in de vierde klasse zat namelijk niemand te wachten, vandaar dat de opluchting en blijdschap zo groot waren.”

  Afgelopen jaren kreeg de aanvoerder helaas te maken met veel blessureleed. “Waar ik vaak tegenaan blijf lopen zijn toch wel mijn blessures. Hierdoor heb ik toch behoorlijk wat wedstrijden gemist de afgelopen jaren, waaronder ook onze kampioenswedstrijd.” Dit seizoen wilt Pim dan ook vooral genieten van het spelletje. “Mijn persoonlijke doel is vooral om lekker fit te blijven en het plezier in het spelletje te behouden. Wij hebben op het moment een geweldige groep, waardoor iedereen het ook ontzettend naar zijn zin heeft. Dit wil ik vooral graag zo houden. Ambities om ooit nog naar een andere club te gaan, heb ik dus ook niet.”

  De captain laat zich lovend uit over de vrijwilligers van VFC. “Er zijn er natuurlijk heel veel bij VFC die het verdienen op benoemd te worden, maar als ik dan zaterdag Andreas Veith weer als grensrechter zie bij ons tweede team. Net nadat hij helemaal nat geregend is bij onze wedstrijd. Moet ik hem hier toch wel de complimenten geven. Soms vlagt hij wel drie wedstrijden op een dag en dat allemaal zonder te klagen.”

  De ploeg uit Vlaardingen was aan het begin van het seizoen nog voorzichtig over eventuele titelaspiraties, maar na zo’n sterk begin wordt er gesproken over een kampioenschap. “Na zo’n geweldige start zou het raar zijn als ik zou zeggen dat we niet vol voor het kampioenschap gaan. Wij hebben dit aan het begin niet zo naar elkaar uitgesproken. We wilden vooral bovenin meedoen, maar ik denk dat we nu wel mogen zeggen dat we kampioen willen worden. Wij doen zeker niet onder voor een ploeg in onze competitie dus dit lijkt mij een realistisch doel. Natuurlijk zullen we vast wel een keer punten gaan laten liggen, maar het kampioenschap zit er zeker in.”

  Bron: www.voetbaljournaal.com

rfwbs-slide