• VLAARDINGEN - De interactieve trainers borrel van afgelopen vrijdag was een groot succes! Zo’n 20 trainers van VFC kregen een presentatie van Fernhout Fysiotherapie en fysiotherapie praktijk voor kinderen Chantal Jung gevolgd door een borrel en Frankrijk - Nederland.

  De avond werd om 20.00 uur aangevangen met een presentatie van Chantal Jung met als onderwerp veel voorkomende blessures bij kinderen. Met belangrijke aandachtspunten: De warming-up voor de wedstrijd, goed schoeisel/scheenbeschermers en het rekken na de wedstrijd en training.

  Vervolgens was het de beurt aan Ron Fernhout. Ron gaf een presentatie over de benodigde kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en coördinatie die voetballers nodig hebben om de sport uit te kunnen oefenen.

  Troy Salomons (speler van VFC (za) en werkzaam bij Fernhout Fysiotherapie) gaf vervolgens uitleg over de trainingsprincipes: overload, supercompensatie, specificiteit, reversibiliteit en de wet van verminderde meeropbrengst.

  Ron Fernhout sloot ten slotte af met het Athletic Skills Model.

  Een aantal onderwerpen die voorafgaand aan de avond voor veel trainers onbekend terrein waren, zijn dankzij Chantal Jung, Ron Fernhout en Troy Salomons verduidelijkt. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij onderling werd nagesproken en de wedstrijd Frankrijk - Nederland werd bekeken. Een leuke avond die zeker een passend vervolg zal krijgen.

  De Vrienden van VFC danken Fernhout Fysiotherapie en fysiotherapie praktijk voor kinderen Chantal Jung en de aanwezige trainers.
rfwbs-slide