• Kwekkers knokken zich naar drie punten

  14 apr 2019
 • Vooraf waren de verwachtingen niet zo groot. Een puntje tegen deze hooggeplaatste tegenstander zou welkom zijn. In de eerste 20 minuten kwam VFC er niet aan te pas. Al in de 9e minuut schoot de spits van RK DEO de 1-0 binnen.
  Pas in de 25e minuut kwam VFC toe aan iets dat op een aanval leek. Tussen minuut 30 en 35 hadden we plotseling de tegenstander onder druk. Dat resulteerde in een paar kansjes, maar helaas niet in een doelpunt. Vlak voor rust werd Danny Heijmans op rechts weggestuurd. Zijn eerste voorzet werd nog gekeerd door de verdediging van de thuisclub. De tweede voorzet kwam terecht bij Mitchel de Bruijn die foutloos de 1-1 binnen schoof. Dat was ook de ruststand.
  Na rust begon VFC lekker fel en een voorzet van Michael Shu werd in de 51e minuut door Roy van de Graaff binnen gewerkt: 1-2
  RK DEO begon te jagen op de gelijkmaker, maar VFC gaf geen krimp. Als het dan al gevaarlijk werd stond doelman Ketting zijn mannetje. In de 75e minuut werd iedereen uitgespeeld door de linkerspits van RK DEO. Zijn voorzet dreigde via keeper Ketting in het doel te belanden, maar Mitchel de Bruijn was er als de kippen bij om de gelijkmaker te voorkomen. VFC werd nog gevaarlijk met enkele uitvallen, maar kwam niet tot scoren. Dat gold gelukkig ook voor de thuisclub. Vlak voor tijd moest de ingevallen Dion van Berkel met een tweede gele kaart het veld af. De Kwekkers hielden echter stand en namen de drie punten mee naar Vlaardingen.
  In het Paasweekend wacht VFC een dubbel programma: op Paaszaterdag uit naar Delft en op Paasmaandag thuis tegen Wippolder. Dat kan dus een weekend met veel punten worden.