• Santa Run (en Walk) via VFC, aanmelden nogmaals verlengd tot 9 december!!

  4 dec 2018
 • Doe jij ook mee aan de Santa Run in Vlaardingen?

  We hebben er al eerder aandacht aan besteed maar we doen het nogmaals.

  De Santa Run is een sportief fun evenement in Vlaardingen dat dit jaar alweer voor de 5e keer wordt georganiseerd. Rotary Vlaardingen 80 & Rotary Vlaardingen zorgen met een compleet team van vrijwilligers dat deze Run tot in de puntjes is verzorgd.

  Er is natuurlijk een goed doel aan verbonden en dat is het Jeugdfonds Sport en Cultuur. De opbrengst komt ten goede aan kinderen in Vlaardingen en ook een aantal VFC-leden heeft hier dankbaar gebruik van kunnen maken in het verleden. Want hoewel we in een 'welvarend land' wonen, blijkt dat sporten of lid zijn van een sportvereniging helemaal niet zo vanzelfsprekend te zijn in Nederland en dus ook niet in Vlaardingen.

  Hoe gaat het in zijn werk:

  Ruim 300 kerstmannen en kerstvrouwen rennen op zondag 16 december vanaf 12.30 uur door het centrum van Vlaardingen over een parcours van 3,5 kilometer. Een langgerekte stoet van mannen en vrouwen met witte baarden, rode mutsen en rode pakken, werkelijk een fantastisch gezicht.

  In 2017 heeft de Santa Run in Vlaardingen een bedrag opgebracht van € 7.400,- en landelijk zelfs een bedrag van  400.000 euro waarmee zo'n 100 goede doelen zijn geholpen.

  De ambitie voor 2018 in Vlaardingen is groot want... samen willen we dit jaar zoveel mogelijk lopers op de been brengen en daarmee de allergrootste Santa Run van Nederland organiseren.

  Naast de Santa Run van 3 kilometer is er dit jaar iets nieuws en dat is de Santa Walk van 8 kilometer.

  Inschrijven kan online via deze link. echter voor de aanmelding voor gratis VFC-deelname dien je een bericht te sturen aan jeugdvoorzitter@vfcvlaardingen.nl. Je kunt inschrijven als individu, groep, school, sportschool of werk. Voor de kosten hoef je het niet te laten. Deelnamebedrag is € 12,50 maar voor VFC'ers kan het gratis zijn (VFC'er Krijn van der Zwan staat namelijk garant voor de inschrijfkosten voor de VFC-leden die het bedrag niet kunnen bekostigen) en daarvoor krijg je:

  • kerstpak
  • startnummer
  • medaille
  • drankje na afloop en
  • je maakt kans op een prijs

  Nogmaals het doel is om de grootste run van Nederland te organiseren. Je kunt runners regelen, eigen pagina aanmaken op de sponsorpagina, wie het meeste sponsorgeld binnenhaalt kan ook nog eens een mooie prijs winnen.

  Volg de Santa Run op Facebook of via Instagram: #Santarunvlaardingen

  Nog even apart iets over de Santa Walk van 8 kilometer:

  De wandeling is voor jong en oud, rolstoelvriendelijk, zelfde inschrijving is van toepassing, mooi parcours met verrassende elementen en begeleiding is aanwezig.

  Rotary Vlaardingen 80 & Rotary Vlaardingen willen graag kenbaar maken dat extra sponsoring naast het inschrijfgeld natuurlijk van harte welkom is. Het is kort dag dus het verzoek is om spoedig in te schrijven waarbij de einddatum is verschoven naar 3 december  a.s. gehanteerd zal worden. 

  VFC'ers laat jullie sportieve harten weer spreken!