• LEEUWARDEN - Serano Seymor heeft gisteren zijn Eredivisie debuut gemaakt. De 20 jarige Vlaardinger viel in minuut 65 in voor doelpuntmaker Marouan Azarkan. Excelsior Rotterdam veslaat Cambuur in Leeuwarden met 0-2.

  Seymor (ex VFC) maakt Eredivisie debuut.
  Serano Seymor begint al op jonge leeftijd met voetballen bij VFC. Lang blijven de kwaliteiten van de centrale verdediger niet onopgemerkt en al snel vertrekt Seymor naar Excelsior Rotterdam. Seymor doorliep de jeugdopleiding van VFC tot zijn 12e alvorens hij naar de jeugdopleiding van Excelsior Rotterdam transfereerde.

  Seymor (ex VFC) maakt Eredivisie debuut. 1

  Kort wedstrijd verslag: Cambuur Leeuwarden – Excelsior Rotterdam (0-2):

  Het was een onwerkelijk beeld na het fluistsingnaal voor de promovendus, afgelopen seizoen nog als zesde geëindigd in de eerste divisie en tot grote verrassing gepromoveerd naar het hoogste podium. Niet landskampioen Ajax voerde op dat moment de ranglijst aan, maar de volgens vele kenners degradatiekandidaat nummer één.

  Azarkan is het die al in de 10e minuut de bezoekers op voorsprong weet te schieten. Na een hoekschop van Cambuur Leeuwarden counteren de Kralingers tegen de verhoudingen in naar 0-1. Vlak voor rust weet Baas de 0-2 binnen te werken.

  Cambuur Leeuwarden weet de tweede helft de druk flink op te voeren. In minuut 65 is het oud-Kwekker Seymor die doelpuntmaker Azarkan vervangt. Met de wissel poogt Dijkhuizen meer verdedigende zekerheid in te bouwen.
  Met 27 doelpogingen tegen 4, en een balbezit van 71% voor Cambuur Leeuwarden, is het hangen en wurgen voor de Kralingers. Toch weet Cambuur Leeuwarden niet meer tot scoren te komen. Het betekent een perfecte start voor de Rotterdammers.

rfwbs-slide