• Stichting ‘De Kwekkers’ schenkt boks standaard/boks zak

  12 jan 2020
 • Anderhalf jaar geleden is bij PiT een nieuwe boks groep gestart namelijk een boks groep voor mensen die de ziekte van Parkinson hebben. Het blijkt een succes te zijn waardoor er naast het boksen op de donderdagavond inmiddels ook op dinsdag overdag gebokst kan worden.

  Kijk voor meer informatie op de volgende website: https://www.pit-sportief.nl/wat-doet-pit/parkinson-boksen

  Om het voor de groep nog beter en gevarieerder te maken heeft Stichting de Kwekkers een boks standaard/ boks zak geschonken aan PiT ten behoeve van deze boks groep.

  Uit onderzoek is gebleken dat sporten (boksen) een positief effect heeft op de ziekte van Parkinson.

  Sporten (boksen) zou de symptomen van Parkinson kunnen stabiliseren of verminderen en heeft bijvoorbeeld ook invloed op de loopafstand, de cognitieve functies en daarmee de kwaliteit van leven.

  Stichting de Kwekkers.

  Stichting de Kwekkers is een groep VFC’ers die zich inzet voor diverse goede doelen en vanaf 2016 vooral voor BikevoorParkinson (https://voorparkinson.nl/). BikevoorParkinson is een geweldig fietsevenement waar patiënten, zorgverleners, familie en vrienden er voor elkaar zijn en met elkaar fietsen. De opbrengst van dit evenement gaat naar ParkinsonNet, dat zich inzet voor betere zorg en informatie voor Parkinsonpatiënten.

  Daarnaast heeft stichting de Kwekkers het doel om ook elk jaar een lokaal initiatief te steunen. Dit jaar dus  het nieuwe boks apparaat.

  Mensen die graag mee willen komen boksen kunnen contact zoeken met PiT per email: mail@pit-sportief.nl Mocht je dit goede doel willen steunen of sponsoren stuur dan een mail naar Ed van Mil e.v.mil69@gmail.com of naar Ruud Ham info@ruudham.nl 

   

  Op de foto: Links oer-VFC'er Ed van Mil en rechts de trainster Petra van Bergeijk

rfwbs-slide