• Het Vlaardingse 1e klasse voetbalteam van VFC-G1 is zaterdag kampioen geworden van de voorjaarscompetitie 2024 West 2 (Zuid-Holland). Zij versloegen het Schiedamse G1 Excelsior 20 met 5 – 0. Daardoor had runner up Oranje Wit uit Dordrecht het nakijken. Zij moesten genoegen nemen met een tweede plaats in deze competitie.

    G-voetbal wordt al 31 jaar bij VFC beoefend door mensen met een lichamelijk en- of een verstandelijke beperking. Hoewel het meedoen en het plezier voorop staan bij deze vorm van aangepast sporten, smaakte deze overwinning uiteraard naar meer.

    Voor de spelers betekent het overigens allerminst dat het nu vakantie is. Naast de training die iedere woensdagavond ook tijdens de zomer gewoon doorgaan, wacht een samengesteld team van VFC G1/G2 nog een stevige krachtmeting in weekend van 14 tot en met 16 juni. Dan treden zij aan tijdens de tweejaarlijkse Special Olympics Nationale Spelen in Breda en Tilburg. De lat ligt daar voor de voetballers hoog omdat het VFC G-team in 2022 met de Gouden Medaille naar huis kwam.

    Deze spelen zijn het grootste multi-sportevenement voor mensen met een beperking in Nederland. In totaal nemen meer dan 3000 sporters in 20 sportdisciplines het tegen elkaar op. VFC is daar samen met de G-Judoka’s van West Sport en de G-hockeyers van HC Schiedam.

    VFC G1 wint de voorjaarscompetitie

rfwbs-slide