• VLAARDINGEN - VFC 1 is er niet in geslaagd de finale van de play-offs te behalen en te promoveren naar de eerste klasse. Het team zal komend seizoen opnieuw uitkomen in de tweede klasse.

  Om 14.30 uur trapt VFC 1 thuis af tegen vv Brielle. Brielle speelt om lijfsbehoud in de eerste klasse, VFC speelt voor promotie naar de eerste klasse.

  De eerste helft is een helft om niet snel te vergeten. Een spannende strijd waarin twee teams gebrand zijn op de overwinning, in een kolkende KwekkerDome. In minuut 27 is het Brielle dat, gezien het spelbeeld ietwat tegen de verhoudingen in, via Jacobs op 0-1 komt. Slechts 10 minuten later is het opnieuw raak, en schiet Jacobs ook de 0-2 tegen de touwen.

  VFC recht de rug en geeft niet op. In minuut 41 wordt Brouwer langs de rechterzijde diep gestuurd door Bokx. De opgestoomde rechtsback geeft voor, en Pranger weet binnen te lopen (1-2). VFC is terug in de wedstrijd! Nog geen minuut later is het opnieuw raak, de Bruin maakt er 2-2 van en voor rust wordt de stand nog gelijk getrokken.

  De tweede helft het zelfde beeld. Beide teams vallen aan, en krijgen levensgrote kansen. Aan beide zijde gaat de bal er echter niet meer in. De wedstrijd loopt uit op een verlenging.

  In de verlenging lijkt VFC de wedstrijd langzaam naar zich toe te trekken, een van de inzetten eindigt nog op de lat, maar ook in de verlenging wordt niet meer gescoord.

  Gaat Verkade het dan opnieuw doen in een penalty serie? Helaas niet. vv Brielle weet alle penalty’s binnen te schieten, VFC stuit 1x op de doelman waardoor vvBrielle zicht weet te plaatsen voor de play-off finale. Het seizoen van VFC zit erop. Lang mee gespeeld om het kampioenschap, en via de play-offs bijna de finale voor promotie bereikt. Met iets meer geluk,…

  We kijken nu al uit naar volgend seizoen!

  Bas van Loenen nam na de wedstrijd afscheid als hoofdtrainer van VFC (za). Het clubicoon begint in 2017 aan zijn eerste klus als hoofdtrainer. Na 7 seizoenen heeft van Loenen de prijzenkast van VFC aardig gevuld. In 2019 kampioen van de 4e klasse. Met in 2022 (het eerste volledige seizoen erna *) het kampioenschap van de 3e klasse en het Vlaardings Kampioenschap. Van Loenen heeft een team weten te smeden dat mee doet om de prijzen in de tweede klasse!

  * 2 tussenliggende seizoenen covid uitbraak, red.

rfwbs-slide