• VFC JO12-1 Wint Ramon de Rond Toernooi

  Ramon de Rond toernooi
  8 juni 2024

  De afgelopen jaren werd het Ramon de Rond toernooi onder snikhete, zomerse condities afgewerkt, maar vandaag was het een grijze, kille dag. Door het wegblijven van één van de tegenstanders moest er wat geïmproviseerd worden en het schema worden omgegooid. Zo speelden VFC, Berkel en Victoria twee wedstrijden, een heen- en een terugwedstrijd, tegen elkaar.


  VFC vs. Berkel

  De eerste wedstrijd was tegen een Berkel. Een rommelige wedstrijd. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor VFC met onder andere een bal op de paal van Mats en een schot van Joep dat via de rug van een Berkel verdediger bijna over de doellijn ging, maar net door de keeper gestopt kon worden. Het slotoffensief van VFC mocht niet meer baten en zo eindige de eerste wedstrijd in een doelpuntloos gelijkspel.


  Victoria vs. VFC

  Victoria mocht aftrappen, maar de intenties van VFC waren duidelijk. Meteen werd er druk gezet en meteen was daar een hard schot van Jaylen dat maar net door de keeper tot corner verwerkt kon worden. VFC bleef aandringen en de oudere tegenstanders hadden behoorlijk ruw spel nodig om VFC te stoppen. Maar als vaker wilde de bal er niet in. De beste kans was voor Qossay, die een waanzinnige volley in gedachten had op een mooie voorzet, maar hij maaide half over de bal. Omdat VFC niet wist te scoren, bleef het gevaar van Victoria. VFC kwam goed weg met een bal op de paal en Suheyl moest nog even alert zijn bij een sporadische, gevaarlijke uitbraak van Victoria. En zo eindige ook deze pot in 0-0.


  Berkel vs. VFC

  Meteen door met de derde wedstrijd. En meteen was VFC gewaarschuwd met een bal op de paal van Berkel na een beetje lichtzinnig uitverdedigen. Misschien door de vermoeidheid, misschien gebrek aan scherpte, maar Berkel kwam eenvoudig op voorsprong en VFC kon in de achtervolging. Dat deden ze met verve. Suheyl liep de val hoog op, gaf een schitterende dieptepass op Jahfenio die niet faalde en VFC weer op gelijke hoogte bracht. VFC rook dat de winst erin zat!
  Een bal van Luka belandde op de paal,  maar kwam bij Haiden terecht, die de 1-2 binnenschoot. VFC wilde meer, maar speelde met teveel man voor de bal. Uit een simpele uitbraak trok Berkel de stand weer gelijk: 2-2. Weer stevenden we op een gelijkspel af, maar Haiden stelde orde op zaken en schoot gard de 2-3 tegen de touwen. Nog was de wedstrijd niet gespeeld en VFC kwam vlak voor het eindsignaal goed weg toen de spits van Berkel dichtbij een enorme kans op de 3-3 miste. En zo was de eerste overwinning een feit!


  VFC vs. Victoria

  De laatste wedstrijd. VFC moest winnen om de beker mee naar huis te mogen nemen. Victoria had aan een gelijkspel genoeg. VFC begon wat slap en nodigde Victoria meteen uit om de score te openen, maar dit werd koelbloedig voorkomen met wat arrogant rondspelen in de verdediging. VFC was wel meteen wakker, maar liep toch bijna tegen een tegendoelpunt aan toen balverlies van de iets te ver opgelopen Luka een gevaarlijke uitbraak van Victoria inleidde. Gelukkig faalde Victoria alleen tegenover Suheyl. De tweemansverdediging van VFC bleef een risico en een vrije trap van Victoria ging maar net over, maar het was VFC dat op voorsprong kwam! Na goed voorbereidend werk van Jahfenio werkte Mats met links de 1-0 binnen. Maar meteen was het bijna weer gelijk na een bal uit een moelijke hoek van Victoria van dichtbij op de paal.
  VFC had het moeilijk onder de druk van Victoria dat op eigen terrein niet wilde verliezen en beperkte zich tot tegenhouden en de bal naar voren rammen, maar die kwam steeds weer net zo hard terug. VFC werkte keihard en de duels waren heel fysiek. Een beetje tijdrekken. Alles was nu geoorloofd. En toen floot de scheidsrechter voor het einde! Het enige swingende was de keiharde muziek van de dj van dienst geweest, maar met twee keer gelijk en twee keer winst was VFC JO12-1 de winnaar van het Ramon de Rond toernooi 2024!

  En toen bij de prijsuitreiking ook nog het zonnetje doorbrak, werd het helemaal een prachtige ochtend.
rfwbs-slide