• VFC strijdend ten onder

    6 okt 2019
  • Op een zondag met bijzonder slecht weer werd door beide ploegen een aantrekkelijke wedstrijd op de kletsnatte mat neergelegd. VFC kwam agressief uit de startblokken, maar kreeg in de 6e minuut het deksel op de neus: een lange bal werd in eerste instantie nog gekeerd door doelman Ketting. De rebound ging van een metertje of 40 over hem heen het doel in 0-1. VFC schrok hier niet van, maar ging stug door met het agressieve spel. In de 13e minuut was doelman Ketting echter volkomen kansloos: vanaf de punt van de zestien werd de bal snoeihard in de kruising geschoten 0-2. VFC liet de kop niet hangen en ging op zoek naar een aansluitingstreffer. Die kwam er ook. In de 15e minuut een diepe bal op Roy. Zijn voorzet bereikte Colin die de 1-2 binnenschoof. In de 25e minuut verkeek doelman Ketting zich op een hoge bal: 1-3. VFC bleef strijden en dat resulteerde in de 36e minuut in 2-3: De keeper van ONA stond te ver voor zijn doel en dat had Roy goed gezien. Even later werd een vrije trap door Tim Gudde op de lat geknald; het zat niet echt mee. 2-3 was dan ook de ruststand.
    Na rust wederom een fel VFC, zonder echte kansen. In de 52e minuut werd een schot van richting veranderd: 2-4. Aan de andere kant werden ook schoten van richting veranderd, maar die gingen (natuurlijk) naast. VFC bleef vechten voor een beter resultaat. Toen in de 65e minuut een speler van ONA rood kreeg, kwam er nieuw geloof. Bij de vele aanvallen viel de bal echter steeds net verkeerd. Tot in de 88e minuut een half afgeslagen corner door Remco Rook hard werd binnengeknald: 3-4.
    Vlak daarna kreeg nog een ONA-speler rood. Er werd gerekend op behoorlijk wat extra tijd, maar de scheidsrechter vond 5 minuten genoeg. Helaas werd er niet meer gescoord; een gelijkspel was een betere beloning geweest voor een strijdend VFC. Eindstand 3-4.
    Volgende week uit naar Antibarbari: we hopen op beter weer en een beter resultaat.