• VFC (Za) keert als herboren terug na trainingskamp

  • Op woensdagochtend 22 januari stapte een groot gedeelte van de VFC zaterdag selectie in het vliegtuig voor een trainingskamp in, het normaal gesproken zonovergoten, Torremolinos. Net als de meeste Eredivisieclubs had ook VFC (za) de intentie om zich optimaal voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. De Spaanse cultuur en het ideale winterklimaat zouden namelijk garant moeten staan voor uniek voetbalplezier.

    In samenwerking met Trainingskampen.nl verbleef de selectie vijf dagen in het prachtige hotel genaamd; Cervantes. Het uitgebreide 4 sterren hotel bevond zich op 900 meter van het strand en op slechts 7 kilometer van Malaga airport. Daarnaast hoefden de spelers niet bang te zijn dat zij zich zouden vervelen, aangezien er in het programma voldoende ruimte was gemaakt voor activiteiten als: paintball, voetvolley en een strandwandeling. Kortom alle faciliteiten waren aanwezig voor een geslaagd trainingskamp.

    Bij aankomst bleek het ideale winterklimaat toch flink tegen te vallen. Helaas zag ook de weervoorspelling voor de aankomende dagen er niet bepaald rooskleurig uit. De oorzaak van dit alles was storm Gloria die in de afgelopen dagen veel schade in verschillende provincies had aangericht. Ondanks deze tegenslag was de spelersstaf vastberaden om alle geplande activiteiten door te laten gaan. Zodoende is op aandringen van de spelersgroep alleen de strandwandeling in een ander jasjes gestoken.

    In de daarop volgende dagen heeft de spelersgroep echter laten zien uit welk hout zij gesneden zijn. Natuurlijk was het tot in de late uurtjes gezellig (wat ook bijdraagt aan het teamgevoel), maar dat weerhield hen niet van een klinkende overwinning op vv Abbenbroek (9-2). Na een dominante eerste helft, stond er bij rust een tussenstand van 5-0 op het scorebord. In de tweede helft liet de ploeg de touwtjes wat vieren, waardoor het twee onnodige tegentreffers moest incasseren.

    Met deze overwinning op zak keerde de spelers op zondagavond met een voldaan gevoel terug naar Nederland. In de komende wedstrijden hoopt de selectie de stijgende lijn -voortkomend uit het geslaagde trainingskamp- door te zetten.

rfwbs-slide