• VFC (za) overklast DHC

 • VLAARDINGEN – Mede dankzij een hattrick van Nino Netten slaagde VFC (za) er zaterdagavond in om DHC uit Delft te verslaan. De ploeg van het trainersduo Bas van Loenen en Najim Nasri haalde hard uit. Aan de Sportlaan werd er met 5-0 gewonnen, waardoor VFC als tweede in de bekerpoule eindigt. RVVH uit Ridderkerk haalde negen punten en is daarmee de groepswinnaar.

  Al na 11 minuten prijkt de 1-0 op het scorebord. Netten maakt na goed voorbereidend werk keurig af. Nadat eerder de doelman nog 2 maal in de weg stond bij een kopbal en een schot.

  In minuut 13 wordt Klouwens weggestuurd, maar hij wordt neergelegd op de rand van het strafschopgebied. Pranger weet de vrije trap te verzilveren, 2-0.

  Een kwartier later is het Bokx die het doel onder vuur neemt. De bal vliegt hoog de lucht in, waarna Bokx hem hard op de paal werkt. Een schot van de Bruin eindigt in de handen van de keeper. Een minuut later is het dan wel raak. Netten weet een voorzet van Betcke binnen te knikken en zijn tweede van de middag te maken.

  Een corner blijft hangen in het strafschopgebied. Van Mil geeft voor en Bokx rond af.
  Een minuut later is het opnieuw raak. Netten schiet een voorzet van O. Harent snoeihard binnen. Met zijn hattrick zetten Netten in minuut 35 de 5-0 einduitslag al op het scorebord.

  Na rust een ietwat zwakker VFC (za). Pranger is vervangen voor van der Wal. Na twee minuten heeft Verkade al 2 schoten op doel verwerkt. In minuut 50 is het dan op nieuw raak, netten kopt de 6-0 binnen. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege een duwfout.

  In de 65e minuut veel wissels: Vleij, Salomons Hogerbrugge en van der Meer vervangen O. Harent, Klouwens, Harent en Bokx. Al snel lijkt Hogerbrugge zijn debuut glans bij te zetten. Hogerbrugge krijgt na een fout van de DHC verdediger een 1-op-1 kans, maar het JO19 talent schiet voorlangs.

  In minuut 78 valt Vleij uit, waardoor VFC (za) de wedstrijd uit speelt met 10 spelers.

  De wedstrijdbal van de wedstrijd VFC (za) - DHC werd gesponsord door Reddy Keukens Vlaardingen.

   

rfwbs-slide