• DEN HAAG - VFC (za) heeft het duel om de Solon Advocaten Elite Cup gewonnen van Wilhelmus. Het duel eindigde in 2-3.

VFC (za) startte zaterdag in de hitte prima aan het duel met Wilhelmus. Al na 6 seconden wisten de Zaterdag Kwekkers het doel van de wespen gevaarlijk onder vuur te nemen.
    In minuut 13 is het VFC (za) dat de scoren weet te openen. Nordin van Mil weet een vrije trap feilloos in het doel te werken. Enkele minuten later lijkt Smith de scoren te verdubbelen, maar hij kopt rakelings voor langs. In de 19e minuut is het dan wel raak. Na hoog druk zetten van VFC, en geklungel in de Wilhelmus defensie, is het de Bruin die de keeper door de benen weet te spelen, en de 0-2 binnen schiet. In de 22e minuut doet Wilhelmus iets terug via Nick Hendrikse: 1-2. Vlak voor rust lijkt VFC de scoren op 1-3 te brengen. Netten omspeelt de keeper maar Wilhelmus weet de bal op miraculeuze wijze via de kruising uit het doel te werken.

Na rust opnieuw het veld overwicht voor VFC (za) Binnen vijf minuten na rust maakt VFC (za) er 1-3 van via Brouwer, en lijkt de wedstrijd gespeeld. Wilhelmus komt in minuut 66 opnieuw terug in de wedstrijd. Nick Hendrikse werkt zijn tweede van de middag binnen, 2-3.

Zaterdag 20 augustus speelt VFC (za) om 13.00 uur de uit wedstrijd bij Olympia ‘18 in Boxmeer.