VFC Zondag moest de laatste competitiewedstrijd uit bij cluzona nacompetitie veilig stellen.

Jari Kuup, Robbert Bot, Stan Rook, Remco Rook, Mitchell de Bruin, Sven Goedendorp, Bram van Rij, Bryn Siegersma, Olaf Staar Furkan Ince en Mo Atay.

Wissels vandaag: Michael vd Boor, Lars van der Zee, Sjors vd Brug, Jim Meinen en Mick van Vliet.
    Afwezig waren Roy vd Graaf en Colin Huis in’t Veld door een schorsing.

Vooraf was duidelijk dat VFC genoeg
    had aan een gelijkspel of winst om de nacompetitie te halen voor eventuele promotie naar 1e klas.

Vanaf het beginsignaal ging Cluzona vol op de aanval. VFC kon daar rust tegenover zetten en het spel blijven dicteren. In minuut 10 was er onoplettendheid achterin bij VFC en profiteerde Cluzona door de 1-0 binnen te schieten. Hierdoor moest VFC al vroeg in de wedstrijd in de achtervolging.
    Enkele minuten later kreeg VFC een penalty doordat er hands gemaakt werd door een speler van Cluzona.
    Bryn Siegersma verzilverde deze en werd de stand 1-1. Cluzona moest verder met 10 man.
    En nog voor de rust werd het 1-3.
    Olaf Staar maakte beide goals. De eerste na een prima voorzet van Bram van Rij en de tweede kopte hij binnen uit een corner van Mo Atay. .

De russtand was dus 1-3 voor VFC zondag. VFC lag dus op koers om de nacompetitie veilig te stellen.

De tweede helft werd een andere dan de 1e helft. VFC hoefde niet en Cluzona, door de standen op de andere velden, ook niet.

VFC scoorde de 1-4 door Bram van Rij die een prima voorzet van Mo Atay over de keeper heen kopte.

Tussendoor werd het 2-4 en werd de eindstand bepaald op 2-5. Furkan Ince werd de diepte in gestuurd en kon vrij uithalen. Via de paal en de Keeper ging de bal er in en was het 2-5.

Dit werd ook de eindstand. VFC pakte de 3e periode en kan zich op gaan maken om te gaan strijden voor een plek in de 1e klasse.

Noemenswaardig vandaag was het debuut van Mick van Vliet in VFC Zondag 1. Na lang blessureleed kon hij vandaag zijn debuut maken. Ook Lars van der Zee mocht vandaag weer minuten maken na zijn debuut van vorige week. Sjors vd Brug maakte na een vervelende blessure zijn rentree. Allen deden zij dit prima.

Na het eindsignaal van de prima leidende Scheidsrechter Loontjes was de vreugde groot. Zowel VFC Zondag als Cluzona plaatste zich voor de nacompetitie.

De tegenstander voor deze wedstrijd is nog niet bekend.