• VFC zondag wint de uitwedstrijd bij Rvv Coal

 • VFC zondag wint de lastige uitwedstrijd bij Rvv Coal

  VFC zondag had vandaag de lastige uitwedstrijd bij Rvv Coal. Ieder seizoen is dit wel een van de lastigste wedstrijden. Thuis werd er toen met 1-0 gewonnen door een doelpunt vlak voor tijd.
  Vandaag moest er gepuzzeld worden omdat er veel spelers door div redenen afwezig waren.

  De volgende 11 namen gingen van start...
  Jari Kuup, Robbert Bot, Stan Rook, Remco Rook, Colin Huis in't Veld, Sven Goedendorp, Jim Meinen, Olaf Staar, Bryn Siegersma, Mo Atay en Bram van Rij.
  Wissels: Michael vd Boor, Olivier Vrijenhoek, Furkan Ince en Mitchell de Bruin.
  Afwezig waren: Roy vd Graaf, Axel de Bruijn, Mo Bellezghari, Sjors vd Brug en Lars van der Zee.

  De wedstrijd begon een half uur later omdat de Scheidsrechter het hoofdveld afkeurde en er uitgeweken moest worden naar kunstgras. Daar was een wedstrijd bezig die later was begonnen en zodoende moest er gewacht worden tot dat einde.

  Of dat ten koste ging van de voorbereiding? Dat zou best wel een zo geweest kunnen zijn. Want VFC zondag ging niet best van start. Coal heeft de punten hard nodig en die gingen er ook vol voor.

  Dat resulteerde in diverse opgelegde kansen die gelukkig voor VFC niet benut werden. Zo was er de paal en 2x de lat die de voorsprong voor Coal voorkwam. VfC kreeg ook enkele kansen maar ook die werden niet benut. Zo floot de prima leidende Scheidsrechter voor rust en was het nog 0-0.

  In de rust werden er wat spreekwoordelijke puntjes op de i gezet. Waarschijnlijk zat er wat in de thee want in de 2e helft was het niet veel beter.

  Trainer Joren Tromp ging wisselen en zo kwam Mitchell de Bruin in het veld voor Jim Meinen. Olivier Vrijenhoek kwam voor Mo Atay en Furkan Ince kwam voor aanvoerder Bryn Siegersma. Deze wissels deden wat er verwacht word en zo kreeg VFC iets meer grip op de wedstrijd.
  En VFC kreeg ook wat kansen die helaas niet benut werden. Met de tussenstanden op de andere velden in gedachten was het toch noodzaak om deze pot winnend ten einde te brengen..
  In minuut 88 was het een diepe bal van Sven Goedendorp op Olivier Vrijenhoek die hem laag terug legde. En was het de ingevallen Furkan Ince die vrij stond bij de 2e paal en via de paal binnenschoot. De ontlading was hierbij groot en zo was het VFC dat (beetje tegen de verhouding in) op weg was naar een belangrijke overwinning. Met nog een paar minuten te gaan wilde Coal nog voor de voor hun zeker verdiende gelijkmaker gaan. Maar bij VFC stond het achterin prima en zo werd de wedstrijd uutgespeeld.

  Na het eindsignaal van de prima leidende Scheidsrechter waren de 3 punten veilig. Door deze overwinning klimt VFC over Cluzona heen naar plaats 3.

  Vokgende week de thuiswedstrijd tegen Rood Wit-Wrfwbs-slide