• Afgelopen zaterdag stond de topper op het programma, de nummers 1 en 2 uit de 4edivisie C mochten samen uitvechten welk team recht heeft op die felbegeerde koppositie. De kwekkers hadden reeds op 29 oktober jl. schade opgelopen door de wedstrijd in Wateringen tegen de plaatselijke voetbalclub Klein Maar Dapper, met 3-2 te verliezen. Ondergetekende heeft van deze wedstrijd alleen de laatste 20 minuten gezien, om daar nog net mee te maken dat onze jongens een prima 1-2 voorsprong weggaven. Maar erger nog was om te zien hoe aanvoerder Vink 2 gele kaarten kreeg, wat betekende dat hij voor de topper tegen Wilhelmus automatisch geschorst was.

  Dus aan trainers Mavris en Nelemans de taak om een opstelling te maken zonder aanvoerder en spelverdeler Stijn, zonder gebruik te kunnen maken van de nog steeds geblesseerde Robbie van Vliet en Diego Rivas, wat anders prima alternatieven hadden geweest. Uiteindelijk stuurde zij de volgende namen het veld op, Bart, Kai, Brent, Niek, en Ties vormde het verdedigende blok, het middenveld bestond uit Raygel, Thor en Khalid en het aanvals trio bestond uit Bob, Zeljko en Allaa.
  Nadat onze huis DJ de warming-up met stemmige muziek had ondersteund, begon de wedstrijd om klokslag 14.45, De jongens overrompelde de Haagse wespen en konden hoog druk zetten, in niets werd duidelijk waarom Wilhelmus nog ongeslagen is. Echter het duidelijke veldoverwicht van onze kwekkers kon niet vertaald worden naar het creëren van echte kansen. Uiteindelijk zijn het zelfs de bezoekers die na een kwartier spelen een grote kans kregen, echter redt keeper Bart tot tweemaal toe, waarbij gezegd mag worden dat bij 2e poging van de Haagse spits, de bal door Bart met een werkelijk schitterende katachtige reflex over het doel werd gewerkt.
  Vlak daarna krijgen de bezoekers een strafschop kado, de behendige, maar irritante aanvaller van de bezoekers, pakte met grote regelmaat de arm van zijn opponent beet en liet zich met veel theater vallen. Voetbal slimheid of irritant? Vooral irritant was het dat de scheidsrechter hier meerdere malen intuinde en vrije trappen gaf, zo ook deze keer, in de 16-meter theatraal naar de grond en een pingel versierd. 0-1
  VFC liet zich niet van de wijs brengen en bleef dapper op zoek naar een doelpunt. Na goed doorzetten van Bob en eindelijk trapte de scheidsrechter niet in het theater van de verdediger, kon Bob de voorzet bij Allaa afleveren en in 2e instantie schoot hij de bal hoog in het doel. 1-1
  Na de rust een zelfde beeld, Bart had de 2e helft prima binnen kunnen blijven, het verdedigende blok stond als een huis en er is geen schot meer op ons doel gelost. Echter de creativiteit van Stijn werd node gemist en daar de nog niet geheel fit zijnde Zeb ook nog niet echt zijn stempel kon drukken op de wedstrijd bleef het bij 1-1. Allaa had de 2-1 op zijn schoen maar faalde oog in oog met de keeper, dit was het enige wapenfeit en daar wringt uiteindelijk de schoen bij de kwekkers. Te weinig creatieve spelers in het veld, het doet niet af aan de andere spelers maar juist bij deze topwedstrijden heb je dit nodig om iets te kunnen forceren.
  De blessures en schorsingen geven de trainers niet de kans om hun sterkste opstelling te kunnen spelen. Het helpt dan ook helemaal niet dat de zaterdag selectie nu ook Yahya nog steeds van de JO19-1 “leent”. Dat laatste steekt de jeugdige beloftes behoorlijk, maar het is even niet anders. 
  VFC is gezegend met 2 serieuze 1e selectie elftallen, het zou goed voor onze jonge jongens zijn als ze veel meer mee kunnen kijken bij beide elftallen en de werkwijze van hun trainers.
  De zondag 1 staat bovenaan in hun competitie, heeft een ideale mix van ervaring en talent en zouden voor volgend seizoen ruimte hebben om meerdere talenten verder op te leiden naar een solide 1e elftal speler, daar liggen veel kansen voor de jongens.
  De zaterdag 1 beleeft een moeilijke periode, het voetbal is verzorgd en het veldspel is prima, alleen de overwinningen blijven uit. Misschien dat het mee laten trainen van onze jonge getalenteerde kwekkers leidt tot dat ene zetje waardoor wel de broodnodige punten binnen worden gesleept.
  Nog 4 finales voor onze jongens om zich tot herbstmeister te laten kronen, het zal zeker lastig worden. Want ze zijn natuurlijk afhankelijk van het resultaat van Wilhelmus, maar als de JO19-1 het veldspel van de zaterdag 1 combineert met de onverstoorbare inzet en daadkracht van zondag 1 voorzie ik dat de jongens na de winterstop een hele grote kans maken om in mei 2023 op zeker met een schaal in hun handen te staan.
  Maar eerst zaterdag Soccerboys uit, onderschatting ligt op de loer en een gewaarschuwde voetballer en trainer telt voor twee.
  Berry van Rij
rfwbs-slide