• VLAARDINGEN - De Vlaardingse derby staat aanstaande zaterdag in het teken van de koppositie. Thuisteam CION heeft met de minste verlies punten de derde plaats stevig in handen. Met 1 verlies punt meer, en een wedstrijd meer, staat tegenstander VFC (za) tweede. De virtuele nummer 1 en 2 van de competitie nemen het zaterdag om 14.30 uur tegen elkaar op in de Broekpolder. De stadsderby waar iedereen al weken naar uit kijkt!

  CION:
  CION is het seizoen sterk begonnen. Met winst tegen HBSS (1-2), Berkel (3-0), Westlandia (1-0) en Verburch (0-1) wist het team van Robert Verbeek 4 van de 5 wedstrijden om te zetten in winst. Uit bij Vitesse Delft werd puntverlies geleden, 1-1 was daar de uitslag. CION incasseerde slechts 2 tegendoelpunten in 5 wedstrijden.

  Ook weet het team uit de Broekpolder goed om te gaan met tegenslagen. Tegen Berkel is het keeper, en tevens aanvoerder, Struis die het veld moet verlaten met een blessure. Brouwer is degene die tegen Vitesse Delft en Westlandia onder de lat staat.

  De van Charlois overgekomen Jeffrey Pols nam tot dusver 4 van de 8 gescoorde doelpunten voor zijn rekening.

  VFC (za):
  VFC (za) is het seizoen sterk begonnen. Met winst tegen Berkel (0-1), Vitesse Delft (3-1), Neptunus Schiebroek (0-5), Verburch (3-0) en Hillegersberg (1-0) wist het team van Bas van Loenen en Najim Nasri 5 van de 6 wedstrijden om te zetten in winst. Uit bij Westlandia werd puntverlies geleden, 1-0 was daar de uitslag.

  Ondanks de blessures van verdedigers Ket, Brouwer en Fransen, staat de verdediging als een huis. VFC (za) incasseerde slechts 2 tegendoelpunten in 6 wedstrijden.

  Bij VFC (za) is naast de sterke verdediging het scorend vermogen een gevaarlijk wapen. Met 13 doelpunten scoorde de Kwekkers al bijna 2x zoveel als de tegenstander van aanstaande zaterdag. Waar aan het begin van het seizoen Bokx met name de doelpunten maakte, is het nu, de van blessure teruggekeerde Netten die de nodige doelpunten binnen schiet. Maar ook spelers als Pranger en de Bruin pikken regelmatig hun doelpuntje mee.

  De stadsderby CION - VFC (za) beloofd vooraf een interessante confrontatie te worden. De wedstrijd waarvoor Vlaardingen zaterdag uitloopt kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

rfwbs-slide