• VLAARDINGEN- Na 16 jaar staat de Vlaardingse derby weer op het competitieprogramma. Destijds werd VFC (zo) - RKWIK gespeeld in de 4e klasse E van het zondag voetbal. Waar VFC (zo) de afgelopen seizoenen promoveerde, en een stabiele tweede klasser werd, fuseerde RKWIK en ging het op in CWO. CWO (zo) verdween na enkele seizoenen in de kelderklasse uit het zondag voetbal. Na 16 jaar is de Vlaardingse derby terug. Ditmaal als VFC (za) - CWO.

  VFC (za):
  Het is begin 2017 wanneer enkele vrienden uit de zondag selectie van VFC besluiten dat ze graag op zaterdag willen spelen. Direct in het eerste seizoen is het duidelijk dat het VFC (za) menens is. De doelstelling wordt direct al uitgesproken om te promoveren naar de 2e klasse. Promotie via de play-offs is na een zwaar eerste seizoen te veel gevraagd van de jonge ploeg van van Loenen.

  Het tweede seizoen in de vierde klasse mondt uit in een directe broederstrijd tussen VFC (za) en stadsgenoot Victoria’04. VFC (za) wordt in het tweede seizoen van haar bestaan voor het eerst kampioen, de elfde keer in clubgeschiedenis.

  Met het tweede kampioenschap op rij weet VFC (za) in slechts 3 seizoenen te promoveren van de 4e naar de 2e klasse. Een prestatie die in Vlaardingen en omstreken niet onopgemerkt voorbij is gegaan. Daarnaast sleepte de zaterdag Kwekkers het Vlaardings kampioenschap binnen door vierde divisionist Zwaluwen te verslaan.

  VFC (za) is haar vierde seizoen wisselvallig begonnen. Met 7 punten (1x winst, 4x gelijk, red.) uit 7 wedstrijden werd onnodig veel punt verlies geleden. VFC (za) vindt zichzelf terug op de 11e plaats.

  sv CWO:
  sv CWO is sinds 1990 een vrij stabiele 2e klasser met wisselend succes. Voor de fusie op 1 juli 2008 komt sv CWO op zaterdag uit als HVO.

  sv CWO is de competitie beter begonnen. Met 12 punten (4x winst, red.) uit 6 wedstrijden vindt sv CWO zich terug op de 5e plaats op de ranglijst.

  Waar de selectie van VFC (za) vrijwel geheel uit zelf opgeleide spelers bestaat, haalt sv CWO veel spelers van buiten de vereniging. Met spelers als Onderdelinden en van Mullem kent sv CWO spelers die een verleden hebben bij VFC (zo). Ook trainer Jeff Stans heeft zijn jeugdopleiding genoten bij VFC, en zette zijn eerste stappen als trainer samen met Bas van Loenen bij VFC. Met Najim Nasri heeft VFC een trainer in de gelederen met een geschiedenis als speler van HVO.

  De wedstrijd VFC (za) - sv CWO belooft voorafgaand een interessante confrontatie te worden. VFC (za) zal de weg naar boven willen inzetten, waar sv CWO zal willen aanhaken bij de top van de competitie.
  De wedstrijd kent een aanvangstijd van 17.00 uur en zal afgesloten worden met een feestavond in de kantine van VFC. Toegang is gratis.

rfwbs-slide