• Beste ouders,

  De voorlopige teamindelingen zijn gepubliceerd. Door een aantal redenen was het dit jaar extra tijdrovend om tot de voorlopige indeling te komen. Wij kunnen ons voorstellen dat jullie hier op hebben gewacht. Het is belangrijk voor jullie, en voor jullie kind(eren). Deze indelingen bepalen namelijk met welke medespelers jullie zoon/dochter zal gaan spelen, wie de trainer zal worden, en op welk niveau zij dit seizoen zullen spelen.

  Dat kan soms voelen als iets dat heel definitief is.

  Ook zal iedereen de teamindelingen anders ervaren. Voor de een is het vooral belangrijk om met vrienden te kunnen voetballen, terwijl de ander ambitieus is en het maximale uit zichzelf wil halen.Voor iedereen heeft de teamindeling een andere lading.

  Wij begrijpen dat de teamindelingen belangrijk zijn, voor jullie en voor jullie kind(eren). Daarom gaan wij hier zorgvuldig mee om, en hebben wij gedurende hetseizoen contact met coördinatoren, trainers en/of leiders om tot een zo goed mogelijke indeling te komen, waarbij iedereen met plezier kan voetballen op zijn/haar eigen niveau. Het is echter onvermijdelijk dat sommige kinderen teleurgesteld zullen zijn. Sommige zullen niet bijeen vriend of vriendin ingedeeld zijn en andere spelers hadden misschien gehoopt op eenselectieteam, maar zijn in een ander team geplaatst. Wij willen benadrukken dat de teamindelingen niets zeggen over de potentie van jullie zoon/dochter op de lange termijn. De teamindelingen zijn alleen een weergave van onze inschatting van hun niveauop dit moment. Er zijn veel voorbeelden van spelers die een langere tijd nodig hadden om zich teontwikkelen. Zo speelde Jamie Vardy tot zijn 25ste nog op het 5e niveau van Engeland, maar won hijuiteindelijk de Premier League met Leicester City en werd hij international. Maar ook Dirk Kuijt gingpas op 18 jarige leeftijd van Quick Boys naar FC Utrecht en Jens Toornstra maakte pas op zijn 20ste deoverstap naar het Betaald Voetbal.

  Voetbal is voor veel VFC-ers erg belangrijk en het voelt soms voor kinderen misschien wel als hetenige dat telt. Maar ieder kind heeft ook andere kwaliteiten. De een is hartstikke muzikaal, de anderkan goed leren, en weer iemand anders is erg technisch en kan goed met zijn handen werken.

  Wij proberen ervoor te zorgen dat wij op alle jeugdteams goede trainers hebben staan, dat hetleuke teams zijn en dat iedereen, ongeacht het team waarin je speelt, met veel plezier op zijn/haareigen niveau kan voetballen.

  Jullie als ouders zijn van cruciaalbelang; uiteraard als trouwe supporter, maar ook als vrijwilliger voor de uitvoering van broodnodige leuke vrijwilligerstaken. Voor de start van het nieuwe seizoen komt VFC daar nog bij jullie opterug. Samen met jullie willen wij er weer een fantastisch seizoen van maken!

  Met vriendelijksportievegroet,

  Julian Roozendaal & Evan Mavris
  Onderbouw/Bovenbouw Hoofd Jeugd Opleiding

  Nico Zonne
  Hoofd Coördinator Jeugd

  jeugdcoordinator@vfcvlaardingen.nl

   

  Teamindelingen 2022-2023

rfwbs-slide