• Vrijwilligers voor vrijwilligers, doet u mee?

  28 jul 2020
 • Vorig jaar hebben we als VFC de handtekening gezet onder een samenwerking met de Rabobank. De Rabobank biedt verenigingen ondersteuning bij het oppakken van projecten. Een van de projecten die we samen met hen in de breedte willen oppakken is hoe we samen met meer vrijwilligers de vereniging op allerlei vlakken een goede basis kunnen geven en constructief kunnen ondersteunen.

  Sinds een aantal jaren zien veel verenigingen het aantal vrijwilligers teruglopen. Ook bij VFC zien we dat een kleine groep steeds meer gaat doen. We worden daardoor als vereniging kwetsbaar en dat willen we voor zijn.

  Wat we ook weten is dat wij deze vrijwilligerstaken beter in beeld moeten brengen bij onze leden en ouders van leden. We moeten beter uitleggen wat de taken inhouden en hoeveel tijd er van iemand gevraagd wordt als u JA tegen een taak zegt. Dit is precies waar we mee aan de slag willen gaan.

  Doel is om een Vrijwilligersbeleid te formuleren waarin we al deze punten goed verwoorden. Om vervolgens de juiste mensen te vinden, die VFC met vrijwillige inzet willen helpen. Op die manier wordt de basis weer breder en kunnen we alle taken verdelen.

  Sinds enige tijd heeft Roy de Voogt de rol van procesbegeleider binnen VFC voor het programma Verenigingsondersteuning van Rabobank Rotterdam opgepakt. Samen met een afvaardiging van Rotterdam Sportsupport, Vlaardingen in Beweging, bestuur en betrokken leden/ouders van leden zijn wij in het najaar van 2019 gestart met de uitvoering van dit traject.
  Er stond zelfs al een inspiratie sessie op de agenda maar die kon door Corona maatregelen helaas niet plaatsvinden.

  Om nu niet alles stil te laten vallen willen we weer aan de slag. En daarbij zouden we ook graag uw hulp willen: we willen graag naast een afvaardiging vanuit het bestuur ook ouders en leden uitnodigen om in de commissie plaats te nemen. Deze commissie gaat aan de slag met het plan van aanpak voor het Vrijwilligersbeleid.

  Verwachting is dat we 1x per maand bij elkaar komen om de stappen in het projectplan te bespreken en taken te verdelen.

  Mocht u het interessant vinden én vooral ook leuk om mee te denken over het Vrijwilligersbeleid binnen VFC? Meld u zich dan aan via communicatie@vfcvlaardingen.nl. Een volgende vergadering staat gepland op 5 augustus om 20.00 uur. We zien u graag!

rfwbs-slide