• Zachtjes mijmeren over titel

  14 apr 2019
 • Victoria'04 is het volgende slachtoffer van dadendrang VFC (za)

  Ook in de eenentwintigste wedstrijd bleven de voetballers van VFC zaterdag ongeslagen.
  Met 2 - 3 had het team van trainer Bas van Loenen een vrij lastige middag. Zachtjes durven ze bij de kwekkers te praten over de titel.

  De weg is nog lang voor de kwekkers en er moeten nog enkele obstakels worden overwonnen. Toch heeft VFC zaterdag dit seizoen laten zien aanspraak op het kampioenschap te mogen maken. Daarom de vijf reden waarom de zaterdag kwekkers kandidaat zijn voor de titel.

  1. Teamgeest
  De grote kracht is dit seizoen de spirit in de ploeg en het spelplezier dat er vanaf spat. Bijna de gehele selectie komt voort uit de geweldige jeugd opleiding van VFC en speelt al jaren met elkaar samen. De spelers knokken voor elkaar en peppen elkaar op tijdens de wedstrijd.

  2. Top staf
  VFC heeft enkele jaren geleden met Bas van Loenen een oude bekende terug gehaald naar de Sportlaan. Van Loenen kent veel spelers vanuit de jeugd, waar hij jaren lang werkzaam was als trainer. Van Loenen weet als geen ander wat deze spelers nodig hebben om tot het uiterste te gaan. Vertrouwen geven en spelers belangrijk maken, maar uiteindelijk presteren als team.

  3. De aanval
  De kwekkers beschikken over veel scorend vermogen. Nino Netten is al weken op dreef en staat na 21 wedstrijden op maar liefst 28 doelpunten. Maar ook spelers als Pranger en Groeneveld pikken geregeld hun doelpunt mee. Het totaal aantal gescoorde doelpunten na 21 wedstrijden staat op 83.

  4. Verdediging
  Ook tegen Victoria'04 was de verdediging, vooral in de openingsfase, nauwelijks te passeren. Onder leiding van aanvoerder Pim Mudde incasseerde het verdedigende blok dit seizoen slechts 18 tegen doelpunten in competitie verband. Ook in het bekertoernooi tegen teams uit de eerste klasse en hoofdklasse incasseerde de zaterdag kwekkers slechts 4 tegen doelpunten.

  5. Creativiteit
  VFC zaterdag beschikt over veel creativiteit in het spel. Ze krijgen daarvoor ook de ruimte van trainer Bas van Loenen. Zowel in de 4e klasse E, als in het bekertoernooi, is het team van van Loenen regelmatig de bovenliggende partij. Het gehele team kijkt dan ook uit naar de confrontatie met Zwaluwen voor het Vlaardings voetbalkampioensschap.

  Conclusie
  Alleen stadsgenoot Victoria’04 kan het VFC zaterdag nog lastig maken. Er werd dit seizoen enkel verloren uit bij Maense en de vraag is dan ook hoe lastig VFC zaterdag het zichzelf gaat maken. 18 mei om 14.30 uur staat de wedstrijd VFC - VOB op het programma. Als de zaterdag kwekkers deze wedstrijd winnend weten af te sluiten lijkt VFC zich opnieuw te kunnen gaan opmaken voor een kampioenschap. Voor Victoria'04 staat de lastig uitwedstrijd tegen Maense deze middag op het programma.