• Zaterdag 19 november, vandaag staat de uitwedstrijd naar Soccer Boys op het programma voor onze jonge helden van de onder 19-1. Op papier, met alle vorm van respect, een tegenstander om het doelsaldo op te vijzelen, ook met de kennisgeving dat onze geblesseerde spitsen langzaamaan aan fit aan het worden zijn en gretig op de reservebank zitten, hunkerend om speelminuten en doelpunten te maken.
  Als verassing dit weekend, daar was Koning Winter opeens. Voor de spelers weer even wennen, de warming-up wordt nog even iets belangrijker daar het opwarmen van de spieren van groot belang is om goed te kunnen presteren. 
  Voor ons als supporters ook weer even wennen, kortom hulde voor alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, verdere familie en vrienden die afgelopen weekend de kou getrotseerd hebben om hun favorieten aan te moedigen. Gelukkig brandde in Bleiswijk de kachel in de kantine en de warme choco deed in de rust de rest.
  Rust? Ja de rust want van de eerste helft werden wij als toeschouwers niet warm. Onze jongens hadden misschien ook wel last van de kou, want er werd niet goed gespeeld. Het ontbrak vooral aan durf en lef. Misschien nog wat bevroren door de kou, maar de benen van de jongens deden niet wat ze zouden moeten doen. Vrij lopen, doordekken, druk blijven zetten, de bal strak naar een medespeler spelen, goede balcontrole, de benen leken het niet meer te kunnen.
  Maar misschien ook te weinig credit naar onze, in het prachtig WK oranje gestoken tegenstander. Zij wilde er wel voor werken en streden voor elke meter. Toch kwamen de kwekkers op een 0-1 voorsprong, na een half uur spelen zonder ook maar een echte kans te creëren kopte Brent de bal uit een corner knap bij de eerste paal binnen. De Soccer boys stelde hier overigens ook geen kansen tegenover en hadden de hulp van de scheidsrechter nodig om nog voor rust de 1-1 aan te tekenen. Bij een diepe bal liep de ene speler 5 meter buitenspel en de andere 2 meter, grensrechter Rivas stak met recht de vlag ten hemel, maar de scheidsrechter wuifde het vlagsignaal vrolijk weg. 1-1
  Zoals gezegd gingen de toeschouwers aan de warme choco, helaas zonder rum en de jongens aan de warme thee. Wat er wel bij hun in de thee zat weten we niet maar de 2e helft een heel ander VFC. Nu wel de druk erop, nu wel de juiste loopacties, nu wel de bal durven in spelen ook al staat die speler tussen 2 tegenstanders, het zelfvertrouwen het lef, de bravoure was weer terug en zo ook kwamen de kansen en dus de doelpunten.
  De 1-2 werd van afstand binnen geknald door Alaa, maar er werden toch wat kansen gemist, dus het trainersduo Mavris en Nelemans brachten de bijna wedstrijd fitte spitsen Zeb Scheper en Diego Rivas. Al vrij snel liet Diego zien wat hij beste kan, doelpunten maken, een hoge voorzet bij de 2e paal schat de spits op juiste waarde en volleerd de bal uit de lucht en laat het net bollen. 1-3 Daarna laat Alaa zien ook een assist te kunnen geven en laat Khalid van dichtbij de 1-4 aantekenen, de wakkere en uitgeslapen Kai mocht het kwintet volmaken. 1-5
  Toch mogen de trainers kritisch blijven, de eerste helft zo spelen mag eigenlijk in deze fase van de competitie, nu niet meer gebeuren, de jongens moeten scherper beginnen, maar ook eindigen want als de concentratie de 2e helft beter had geweest had de score naar de dubbele cijfers gekund. Kortom ondanks de positie op de ranglijst (plaats 2 red.) vallen er nog veel zaken te verbeteren, maar dat is bij het trainers duo Evan en Ronald wel in vertrouwde handen.
  Bovendien gaan zij hierbij hulp krijgen van de trainers duo’s Nas en Bas van de zaterdagselectie en van Joren en Kevin van de zondagselectie, want de jongens van de onder 19, zullen nu op donderdag gestructureerd mee gaan trainen met de beste spelers van VFC.
  Zaterdag 26 november staat voor de jonge kwekkers de thuiswedstrijd tegen Nieuwenhoorn uit Hellevoetsluis op het programma, zij dragen op dit moment de rode lantaarn, maar zouden deze graag overdragen aan Soccer Boys. Het wordt overigens een druk dagje voor liefhebber van het geel-zwart, want eerst spelen de jongens van de onder 17 om 12.15 tegen IJsselmonde om door middel van 3 punten weer aansluiting te krijgen met de subtop. Vervolgens om 14.15 de onder 19 tegen Nieuwenhoorn en aansluitend de topper van Zaterdag 1 tegen kampioenskandidaat FC Skillz Wateringse Veld om 17.00 uur.
  Veel om te genieten en aan te moedigen, tot ziens op het kwekkerdome aan de Sportlaan.
  Berry van Rij
rfwbs-slide